Nederland–Sverige 2–0:
Nederland slo Sverige 2-0 og er som første nasjon klar for semifinale i EM-sluttspillet i fotball for kvinner.
Et mål i hver omgang var nok til å slå et uvanlig tamt og blekt svensk lag. Fjorårets tapende OL-finalist var langt unna å få til et nytt svensk fotballmirakel.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 MINUTTER SIDEN
Etter en drøy halvtime kom det første målet. Det var et frispark fra Lieke Martens fra 16 meter som gikk rett igjennom den svenske muren. En tilsynelatende forfjamset svensk målvakt Hedvig Lindahl ble stående i ro på streken og måtte se at ballen suste i mål.
Veteranen Lindahl har hatt langt bedre inngripener i karrieren tidligere, men verken hennes innsats eller oppsettingen av muren hvor en nederlandsk spiller også fikk stå og lage rom for Martens, var helt på topp.
Nå skal det sies at svenskene var heldige som unngikk straffe etter fellingen av Vivianne Miedema på vei igjennom, men et frispark viste seg å være like effektivt.
De nederlandske spillerne lot seg rive med av et entusiastisk hjemmepublikum og nektet dessuten de svenske spillerne særlig rom annet enn på kantene. Pia Sundhages jenter virket ikke å ha særlig mer å bidra med.
Etter sidebytte klarte svenskene å komme igjennom og utnytte de nederlandske stoppernes manglende tempo. De fikk et par muligheter ved Fridolina Rolfö, men ingen av avslutningene hennes gikk mellom stengene.
Nederland viste langt større effektivitet på sine overganger. Etter 64 minutter brøt Martens svenskene på midten. Hun fant Shanice van de Sanden med en utsøkt langpasning som igjen sendte Vivianne Miedema alene igjennom. Enkelt satte hun inn 2-0.
Svenske Lotta Schelin hadde en ball inne med ti minutter igjen av kampen, men målet ble annullert for offside. Helt mot slutten skjøt Stina Blackstenius rett på keeper alene igjennom.
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
6 TIMER SIDEN