ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Joshua King sliter med en ankelskade og har stått over tre kamper for Bournemouth, men det siste halvåret har Oslo-gutten vokst fram som landslagets viktigste spiller og Lars Lagerbäck setter sin lit til at spissen får ristet av seg problemene før kampene mot Slovenia og Kypros.
Kontrasten er relativt stor til da landslagsåret begynte, King meldte forfall til mars-kampene mot Australia og Albania, og dro i stedet på avkobling i Dubai for å pleie en sliten kropp.
Eliteserien
Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde
EN TIME SIDEN

Tatt steg i 2018

Da han var inne igjen mot Island i juni måtte King starte på benk, noe han likte dårlig, parerte 26-åringen med å score på det kvarteret han fikk spille. Siden har det ikke vært tvil, King har vært Norges utvilsomt viktigste utespiller gjennom høstens Nations League.
For den rutinerte treneren har Kings reise minnet om den han opplevde med Zlatan Ibrahimovic på det svenske landslaget. Også han var en spiller med klare meninger og en ekstrem dedikasjon, som ikke likte å spille annenfiolin.
– Zlatan er intelligent både på og av banen. Da han kom inn på landslaget var han ung, ambisiøs og litt frustrert for at han ikke fikk en startplass. Men så fikk han lære at vi ikke blir tilstrekkelig gode til å vinne kamper om vi ikke jobber sammen, sier han til Eurosport.

Minner om Zlatan

Ibrahimovic er bokaktuell med oppfølgeren «Jeg er Zlatan» fra 2011, og i intervjusonen på Ullevaal stadion tirsdag spiller NRKs utsendte av et lydklipp der 37-åringen skryter av Lagerbäck.
De to utviklet et godt forhold, til tross for misnøye med spilletid og senere en episode der Lagerbäck sendte hjem Olof Mellberg, Christian Wilhelmsson og Ibrahimovic fra en landslagssamling etter en tur på byen.
– Jeg syns vi kom veldig bra overens, og syns han det samme, slik det lyder nå så er jeg bare glad for det, sier Lagerbäck til Eurosport.
Så drar han selv, uoppfordret, opp sammenligningen med Joshua King.
– De er to veldig mentalt sterke spillere, det er to som har enorm drivkraft, de vil gjerne gjøre mål – de ligner på hverandre.
– Spesielt hva gjelder det mentale?
– Det er definitivt en fellesnevner der. Jeg skal ikke gradere dem, men det ser jo du også, det han viser både på og av banen. Han viste en veldig mental styrke i alle gangene han ble felt i siste kamp mot Bulgaria, og likevel beholdt roen. Stor ros til Josh for det, skryter Lagerbäck.

Landslag vs klubblag

At King skulle bli en så sentral spiller for Lagerbäck var ikke gitt da svensken overtok i mars i fjor, men svensken er veldig godt fornøyd med utviklingen han har hatt, og måten King har gått foran på i Nations League.
Om Romsås-gutten ikke blir friskmeldt til kommende helgs bortemøte med Newcastle har han gitt indikasjoner på at han også bør stå over landslagssamlingen, men Lagerbäck er i tett dialog med spissen og håper han blir klar.
– Det er et lite spørsmålstegn ved Josh. Jeg har vært i kontakt med ham, og han håper og tror selv at han kommer i gang denne uken. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sa Lagerbäck.
Om ikke King er spilleklar er det trolig at Ola Kamara går rett inn i startoppstillingen.
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
VIF-spilleren nærmer seg retur – roser lagkameratens «vikarjobb»
20 TIMER SIDEN