Dønnum-dobbel reddet cupflause mot 3.-divisjonslag

Andreas Hopen

Oppdatert 22/06/2022 klokken 21:41 GMT+2

Vålerenga var soleklare favoritter i cupkampen mot middelhavsfarer i 3.-divisjon Brummundal, men det var vanskelig å se divisjonsforskjellene på Brummundal.

Osame Sahraoui og Aron Dønnum

Brummundal - Vålerenga 3-4 (2-0)
Vålerenga stilte sterkt i andre runde i cupen mot 3.-divisjonslaget Brummundal, men selv om hovedstadslaget var storfavoritter ved Mjøsas bredder så viste vertene at de hadde noe å by på de også.
Mikkel Frankmo gikk på skudd fra distanse. Kjetil Haug måtte gi retur, og da dukket Brummundals toppscorer Preben Finstad opp, avsluttet via beina på den Ligue 1-aktuelle keeperen og i nettmaskene syv minutter før pause.
Men 2.-divisjonslaget ga seg ikke der. Brummundal vant samtlige dueller på midten, etterfulgt av at Brynjar Ingi Bjarnason bommet fullstndig på ballen da han skulle klarere. Osmo plukket opp den løse ballen, satt fart mot Haug og bøyde den i nettet. Krise-omgang for Fagermos utvalgte.

Kvadruppelbytte

Fagermo svarte med fire bytter i pausen - og det ga uttelling med en gang. Petter Strand fann Tobias Christensen som dro seg til dødlinjen. Kristiansanderen spilte på tvers og innbytter Henrik Udahl scoret etter bare 26 sekunder på banen.
Vålerenga styrte det aller meste ute på krøllgraset, men ikke før det var tyve minutter igjen kom neste store sjanse. Christensen spilte fri Udahl inne i 16-meteren, men Udahl chippet ballen like over tverrliggeren.
Vålerenga forsøkte seg gang på gang med stjernespekket angrepsrekke, uten hell. Til slutt fikk Leonard Zuta nok, dro seg inn i 16-meteren og forserte Brummundalforsvaret med en lekker dragning før venstrebacken banket ballen i det lengste hjørnet. 2-2!
Brummundal var knapt innom Vålerengas 16-meter - faktisk nesten ikke inne på siste tredel, men ti minutter før slutt viste de prov på kvaliteten de hadde i første omgang.
Et strålende innlegg fra høyre landet på hodet til Frankmo, som assisterte det første målet, og midtbanespilleren stanget Brummundal tilbake til ledelsen ti minutter før slutt. For en dramatikk.
Tre minutter senere var Frankmo frempå på ny. En fryktelig tversoverpasning i eget forsvar holdt på å bli skjebnesvanger. Frankmo plukket opp ballen - og hadde hele banehalvdelen for seg selv. Midtbanespilleren kom inn i 16-meteren alene med Haug. Sisteskansen reddet det første forsøket, men ballen spratt videre mot mål. Frankmo bommet på ballen på det andre forsøket - før han smalt ballen i nettveggen. Utrolig nære.

Dønnum-dobbel

Så var det Vålerenga sin tur. Frispark fem meter utenfor 16-meteren. Zuta skrittet opp og smalt ballen i metallet. Nære en dobbel for svensken.
Ett minutt på overtid var Vålerenga på god vei ut av cupen mot 3.-divisjonslaget, men på et hjørnespark stusset Oldrup Jensen ballen bak i feltet - der dukket Aron Dønnum opp på streken og pirket ballen over streken.
Så dukket kantspilleren opp på ny - langt inne i overtiden. Kantspilleren dro seg inn fra høyre med lekker såledragning. Inne foran mål bredsidet han ballen i det lengste hjørnet og sikret avansement over to minutt inne i overtiden!
– Det føles bra. Jeg forstår at supporterne blir utålmodige, men det er alltid vanskelig med slike kamper, det er omtrent like vanskelig som Eliteserien, sa matchvinner Dønnum til NRK etter kampslutt.

To cupbomber

Både Sarpsborg 08 og Strømsgodset røk ut av cupen mot henholdsvis Moss og Gjøvik-Lyn. Sistnevnte slo ut Godset etter en scoring like før slutt i ekstraomgangene. Også Odd, Jerv og Rosenborg måtte gjennom ekstraomganger, men alle tre kunne puste lettet ut etter to timers spill.
Cupens tredje runde blir trukket torsdag.