Det sier klubbdirektør Ole Erik Stavrum til TV 2.
– Det blir den lengste reisen til hjemmekamp i historien, sier Stavrum til kanalen.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
8 TIMER SIDEN
Både TV 2 og Romsdals Budstikke meldte torsdag at kampen må flyttes ut av landet på grunn av de nye innreisereglene som trer i kraft fredag.
Reglene vil i første omgang vare fra 29. januar til 12. februar. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skrev i en epost til Nettavisen at avgjørelsen om flytting ennå ikke er tatt.
«UEFA er i diskusjoner med det norske fotballforbundet angående temaet. Men kampen spilles ikke før om tre uker, og det er for tidlig å si noe med sikkerhet om hva slags avgjørelse som blir tatt. I løpet av de neste par dagene vil UEFA oppdatere regelverket når det gjelder sluttspillrundene i Champions League og europaligaen, og vi vil henvise til dem når de er publisert», heter det i eposten.

Kan ikke vente

Stavrum sier at Molde ikke kan vente på eventuell oppmykning av reglene.
– Vi bør bestemme oss så fort som mulig. Uefa må involveres, og Hoffenheim skal ha et ord med i laget. Dermed kan vi ikke vente til den neste 14-dagersplanen fra regjeringen, sier han til TV 2.
Han liker ikke at laget må reise utenlands.
– Det er veldig lite ønskelig for oss. Vi mister den sportslige fordelen, men nå er det blitt sånn, og da får vi gjøre det beste ut av situasjonen. Det viktigste er smittevernet, sier han.
Returkampen mellom Molde og Hoffenheim skal spilles i Tyskland 25. februar.

Funket fint på Kypros

I fjor høst måtte MFK på grunn av koronasituasjonen til Kypros for å spille bortekampen mot aserbajdsjanske Qarabag i mesterligakvalifiseringen. Det er en grunn til at middelhavsøya er aktuell igjen.
– Det funket fint sist, og Vålerenga-kvinnene skal også spille der, sier Stavrum til TV 2.
Vålerenga skulle møte Brøndby hjemme og borte i mesterligaen 7. og 14. februar, men oppgjøret avvikles i stedet med én kamp. Det blir mest sannsynlig på Kypros, men det er ifølge VIFs Twitter-konto ennå ikke bekreftet av Uefa.
Stavrum sier at Tyskland og Ungarn også var aktuelle kampsteder før kampen mot Qarabag ble lagt til Kypros.
(©NTB)
Sett dette?

Jakter Samuelsen blant flere: – God kontakt med Jim Solbakken

UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
9 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
9 TIMER SIDEN