• Eliteserien er tilbake 12. juni. Se alle kampene på discovery+!
Den walisiske spissen spilte ni kamper og endte med null mål for Viking i 2016. Av disse startet han én, mens han kom inn i de åtte andre.
Han ble kanskje ingen suksess i Norge, men i Cardiff har han virkelig funnet seg til rette. Spissen på 196 centimenter ble kåret til årets spiller av Cardiff-fansen, og skal representere Wales sammen med spillere som Gareth Bale og Aaron Ramsey.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
EN TIME SIDEN
Viking-legenden, André Danielsen spilte med Moore, men i 2016 var det vanskelig å se for seg spissen på et walisisk landslag.
– På den tiden trodde jeg ikke han kom til å representere landet sitt, sier Danielsen til Eurosport, før han legger til:
– Det er det som er litt kult med fotball. Selv om du ikke lykkes en plass, så kan du lykkes andre plasser. Det er stor forskjell på hvor godt man passer til en spillestil.
Nå har den høyreiste spissen funnet seg til rette i Wales, der han får bruk for spisskompetansen som Danielsen og resten av Viking-laget så på treningsfeltet.
– På den tiden var han ung, stor og sterk, men han var ikke en type spiss vi hadde bruk for på den tiden. Året etterpå hadde han stor suksess, og har hatt det fram til i dag. Han havnet i lavere divisjoner i England, og der passet hans fysikk og hodespill perfekt, forteller Danielsen.
Selv om det bare ble én sesong for den walisiske landslagsspilleren i Norge, vil han og resten av Wales bli heiet litt ekstra på under årets EM.
– Det er jo gøy å se at en spiller man har spilt litt med representerer landet sitt i EM. Det er ikke så mange som får gjøre det, så det er kult! Det blir spennende å se om han får noen minutter.
– Gareth Bale og Kieffer Moore. Trodde aldri jeg skulle si det i samme setning, ler Danielsen.

André Danielsen, Kieffer Moore og Samuel Adegbenro

Foto: NTB

Flere gamle kjenninger

I tillegg til Kieffer Moore, er det fem andre kjenninger av Eliteserien som skal spille i EM.
Joona Toivio
Den finske stopperbautaen hadde flere gode sesonger i Molde FK mellom 2013 og 2017. Nå spiller han for Häcken i Sverige.
Daniel Wass
Den danske midtbanespilleren er nå et kjent navn for mange, men i Norge ble han ingen kjempesuksess. Han var på lån i Fredrikstad i 2009. Det endte med tre kamper for laget fra plankebyen, og han fikk med seg en straffescoring. De siste årene har han etablert seg i Spania, og står med over 100 kamper for både Celta Vigo og Valencia.
Jukka Raitala
Den finske backen fikk 28 kamper for Sogndal i 2016. Etter oppholdet i Norge, dro han til USA. Der er han enda, og signerte for Minnesota United i år.
Onni Valakari
Finnen spilte under sin far i Tromsø. I 2020 signerte han for Pafos. Den talentfulle 21-åringen har gjort sakene sine bra i den kypriotiske klubben, der han er lagkamerat med tidligere Crystal Palace-profil, Jason Puncheon.
Mikael Lustig

Den svenske høyrebacken spilte fire sesonger i Trondheim. Lustig var en viktig brikke i Rosenborg, før han signerte for Celtic i 2012. I 2020 retunerte Lustig til hjemlandet. Han spilte 95 Eliteserie-kamper for trønderne.
Robert Taylor
Brann-vingen er den eneste spilleren i EM som til daglig spiller i Elitserien. Taylor står med 19 landskamper og én scoring for Finland. At Robert Taylor skal spille EM, betyr penger i kassa for Brann.Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
13 TIMER SIDEN