Magnus Stamnestrø (27), Torbjørn Grytten (24) og Simen Sandmæl (28) har nemlig alle flyttet til Færøyenes nest største by for å spille fotball.
Nå kjemper de både om serietittelen i nordatlanteren og avansement i Europa League. Den bittelille klubben Klaksvik har nemlig slått ut både SP Tre Fiori (San Marino) og FK Riteriai (Litauen) på sin vei mot gruppespillet i den europeiske cupen.
Alle tre med kontrakter til oktober, når sesongen er ferdig i «Betri-deildin». Stamnestrø på lån fra Ranheim, mens Grytten tok turen fra Brattvåg. Simen Sandmæl signerte også en kontrakt ut sesongen, etter flere års opphold i Ranheim.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
3 TIMER SIDEN
Når Eurosport.no ringer for å få tak i Simen Sandmæl, er det ikke så lett. De er nemlig på fisketur med resten av laget. Til slutt ringer trønderen tilbake, som kan fortelle om at de nyter tilværelsen på den avsidesliggende øygruppen.
– Vi har kommet oss gjennom to utslagsrunder, noe som er veldig gøy. Nå skal vi møte et av de beste sveitsiske lagene, FC Luzern, som blir en kjempeutfordring, sier han.
Torsdag møter de storklubben i Sveits.
– De ligger i toppen i sveitisk fotball, så det blir en kjempeutfordring. Vi har ingenting å tape, så vi skal gi det et realt forsøk. Det blir et stort øyeblikk for alle tre. Vi har ikke spilt noe særlig på topplagene i Norge noen av oss, så det å få møte et stort europeisk lag blir et høydepunkt i karrieren.
– Når vi er så underdoger som vi er, så må vi bare gå ut og nyte det og prøve å få med oss et resultat hjem til Færøyene.
Les også: – De er veldig fornøyde med meg

– Lyst på eventyr

Sandmæl har en samboer hjemme i Trondheim. Han har ikke vært hjemme siden januar. Det ble ingen sommerferie på noen av dem grunnet Europa League-kvaliken.
Hva får da tre nordmenn til å reise til et så avsidesliggende sted for å sette fart på karrieren?
– Det er litt tilfeldig at vi havnet her, men vi har alle tre lyst på det eventyret. Det at det er litt sært og annerledes lokket oss hit. Vi visste ikke hva som møtte oss. Men det vi visste, var at Klaksvik var et topplag her, også skulle vi jo ut i kvalifisering i Europa.
– Vi tenkte at kontrakten hadde en varighet på 10 måneder. Det er en sjanse man må bare ta. Det verste som skjer er at det ikke fungerer. Risikoen er lav. Det å tilpasse seg en ny kultur og et nytt land er bare positivt og utviklende. Man vet jo aldri hva man kommer til, forteller 28-åringen.
Før han legger til:
– Det å ta en sjanse er bare bra.

Overveldet av omgivelsene

Det går mye i fotball for de tre norske eventyrerne. Ikke at de har all verdens av valg. For de har allerede reist rundt og sett det Færøyene har å tilby.
– I starten var vi litt overveldet over naturen og sånn. Vi dro mye rundt og opplevde landet. Nå går det mye i fotball, ler Sandmæl.
Øygruppa er kjent for sin sterke fotballkultur og arenaer som ligger på både fjelltopper og langt ute i havgapet.
– Det er en opplevelse bare å spille kamper. Det er ganske spektakulære omgivelser.
Han forteller om en spillestil som er ganske mye mer direkte enn hva han opplevde i Norge, i tillegg til en rekke svært fysisk sterke spillere. Duellene er knalltøffe og det er mange én-mot-én-situasjoner. Men det trives de med. Og det hjelper godt på at miljøet er tett.
– Det som er så fint her, er at det er små forhold. Alle kjenner hverandre og folk er ekstremt imøttekommende og hjelpsomme. Supportere og klubben er veldig samla. Det er en veldig sterk patriotisme rundt laget. Det har gjort det enklere å komme hit.
Men er Færøyene et sted man kan bli stort lenger enn 10 måneder?
– Da jeg først reiste hit hadde jeg kortsiktig perspektiv på dette. Men jeg trives jo veldig godt, og det skjer mye spennede. Både laget og klubben har imponert meg. Kanskje jeg blir et år til. Jeg tar et valg etter sesongen, sier Sandmæl.
– Jeg angrer ikke på at jeg reiste.
Sett denne?

Stygg krasj for Van Aert: – Det er dramatisk

Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
7 TIMER SIDEN