Den argentinske storavisen El Clarin skriver at Maradona skal ha fått et hjerteinfarkt i sitt hjem i byen Tigres.
– Evig takk. Evige Diego, skriver Maradonas tidligere klubb Boca Juniors på sin Twitter-kanal.
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
4 TIMER SIDEN
– Alltid i våre hjerter. Adjø, Diego, skriver Napoli.
Dødsfallet bekreftes av Maradonas pressetalsmann, Sebastián Sanchi, skriver det spanske nyhetsbyrået EFE.
– Det argentinske fotballforbundet, gjennom president Claudio Tapia, ønsker å uttrykke sin dypeste sorg for vår legende, Diego Armando Maradona. Du vil alltid være i våre hjerter, skriver det argentinske fotballforbundet.

– Maradona den absolutt største

Maradona var Eurosport-kommentator Kenneth Fredheims største fotballhelt. Han er trist, men ikke sjokkert over dødsfallet. Maradonas livsstil etter karrieren har vært tema mange ganger.
Men på banen var han en kunstner.
– For meg vil han stå igjen som den største magikeren. Jeg pleier ikke å vurdere spillere før de har lagt opp. Det finnes jo en Messi der ute som spiller fortsatt, men for meg er Maradona den absolutt største. Det han gjorde ute på banen kan ikke beskrives som noe annet enn magisk, sier Fredheim.
Han hørte om Maradona for første gang på slutten av 70-tallet. Den da 17 år gamle stjernen ble ikke tatt med i troppen til VM på hjemmebane i 1978.
– Argumentasjonen var at dette var for stort press for en 17-åring. Da begynte det å dukke opp klipp på TV. Jeg tenkte «wow, hva er dette for noe».

– Vant VM på egenhånd

Men Maradona skulle siden bli VM-uttatt. I 1986 kunne han også heve VM-trofeet etter et eventyrlig mesterskap.
– Han er vel den eneste spilleren som omtrent har vunnet et VM på egenhånd, sier Fredheim om triumfen i 1986, før han fortsetter:
– I 1990 tauet han et svakt argentinsk lag til ny finale (tap mot Vest-Tyskland). Man husker også hvordan han i 1984 kom til en totalt nedkjørt by og klubb i Napoli, for at han så nærmest på egen hånd ga dem en storhetsstid. Jeg klarer ikke å finne noe annet ord enn magi. Han var så komplett.
Fredheim trekker også frem hvor brutal fotballen var på Maradonas tid.
– Lag hadde nærmest øksemordere som forsøkte å sparke ham i stykker i hver eneste kamp, men han bare reiste seg opp og fortsatte. Han var en knallhardt arbeidende og fenomenal spiller.
I en kamp i 1983 brakk Maradona ankelen etter en grusom takling av Andoni Goikoetxea. Sistnevnte fikk i ettertid kallenavnet «Slakteren fra Bilbao».

Lang historikk med helseproblemer

De fleste har fått med seg Maradonas utsvevende liv både under og etter karrieren. I Argentina var det mange som hadde hørt om det enorme talentet nesten før han hadde sparket en ball på seniornivå.
– Man sitter med følelsen at han var fotballens Elvis. Et menneske som ikke kunne ha noe liv utenfor det grønne gresset. Han kunne ikke gå utenfor banen uten at noen kastet seg over ham. Han hadde problemer med narkotika tidlig og hadde vel ingen forutsetninger for å søke hjelp eller si ja eller nei.
Han har tidligere hatt hjerte- og leverproblemer knyttet til avhengigheten av alkohol og medikamenter. Han har også slitt med overvekt.
For kort tid siden undergikk han en operasjon for hjerneblødning. Han ble etter hvert skrevet ut av sykehuset, men senere viste han tegn til alkoholabstinens.

Scoret århundrets mål

Det er derimot det som skjedde på banen som han trolig kommer til å bli husket for. Spesielt kvartfinalen mot England i VM i 1986, da han scoret to helt unike mål i fotballhistorien.
Det første kom etter at han slo ballen i mål med hånden uten at dommerne så det, mens det andre kom etter at han driblet seg over hele banen på egenhånd og scoret.
Det siste målet ble kåret til århundrets mål av FIFA i 2002.
Maradona spilte for Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla og Newell's Old Boys.
Han er mest kjent for sin tid i Napoli, hvor han scoret totalt 115 mål på 259 kamper. Han vant den italienske serien med dem i 1986–87 og 1989–90.
For det argentinske landslaget fikk han 90 kamper og 34 mål.
Eliteserien
Poserte på bilde etter sjokk-hendelsen: – David er utrolig lei seg
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde sendte Brann nærmere stupet
6 TIMER SIDEN