Onsdag ble det klart at Martin Ødegaard returnerer til Real Madrid neste sesong. 21-åringen har tilbrakt de tre siste sesongene ute på utlån.
Forrige sesong ble hans første i La Liga - og nordmannen imponerte til tider for Real Sociedad.
Indre Bane
Mener nachspiel-skandalen var avgjørende for at Horneland fikk jobben
EN TIME SIDEN
Der skulle han i utgangspunktet være i to sesonger, men Real Madrid har altså bestemt seg for å tilbakekalle Ødegaard allerede til den kommende sesongen.
Dermed vil det norske landslaget kunne benytte seg av en fullblods Real Madrid-spiller utover høsten. Landslagssjef Lars Lagerbäck virker å ha tro på at den enorme profilen blir fornøyd.
– Det viktigste er at det kjenne okay og bra for egen del. Det tror jeg det gjør, selv om han hadde tenkt å være ett år til i Sociedad, sa Lagerbäck under et Teams-møte med pressen torsdag.

Trøblete kne

Ødegaard startet sesongen forrykende for Real Sociedad. Laget var lenge med i kampen om Champions League-plass, men prestasjonene begynte å dale utover sesongen.
Det samme gjaldt Ødegaard selv. Mye av grunnen til det har virket å være en kneskade han har slitt med siden høsten i fjor. Den har ført til at han har måttet spille med smerter.
Lagerbäck har kun hatt SMS-kontakt med Ødegaard. Landslagssjefen fortalte at det er opp til nordmannens klubb å uttale seg om skaden, men Lagerbäck lettet likevel litt på sløret:
– Det går i rett retning etter hva jeg har hørt.

Intenst program kan være positivt

Da nyheten om Ødegaards Real Madrid-retur begynte å spinne onsdag, meldte flere spanske medier at en telefonsamtale fra trener Zinedine Zidane hadde overbevist nordmannen om at det er rett å reise tilbake til Santiago Bernabeu.
Hverken Lagerbäck eller assistent Per Joar Hansen ga mditbanejuvelen noen spesifikke råd i den forbindelse.
– Han har gode folk rundt seg. Han er velkommen om han trenger å prate med oss, men det har han ikke gjort, sa «Perry».
Neste sommer skal det etter planen spilles EM, dersom det er gjennomførbart. De nylig avsluttede sesongene ble ferdige ekstra sent grunnet pandemien, dermed er neste sesongs kalender ekstra intens og tett.
Det er ikke nødvendigvis en dum ting for Ødegaard, mener Lagerbäck.
– De får et intenst program. Jeg er i hvert fall ikke urolig for at han skal få nok spilletid.
Eliteserien
Slik forklarer han kollapsen: – Et kollektiv som ikke har fungert
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Haugesund henter senegalesisk midtbanespiller
3 TIMER SIDEN