I forrige ukes episode av podkasten Indre Bane peker Discovery-ekspert Joacim Jonsson på mangelen på Eliteserie-erfaring blant forsvarsspillerne som det store usikkerhetsmomentet hos Lillestrøm.
Per nå står kanarifuglene med fire midtstoppere som til sammen har fem Eliteserie-kamper mellom seg.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
18 TIMER SIDEN
– Det er noe vi har vært ganske åpne om. Det vet midtstopperne våre også. Vi har sett på muligheten for å hente en spiller med erfaring. For at disse spillerne skal kunne lære, gjøre det fort og håndtere et nytt nivå, kunne de trengt en spiller ved siden av seg som kan ta litt føringen og som vet hva det går ut på. Som kunne spredd den tryggheten og kommunisert ut til folk, sier LSK-trener Geir Bakke i Seriestart Spesial med Lillestrøm.
– Vi har vært på leting, men ikke klart å lande noe. Det kan hende vi klarer å lande noe, det kan hende vi ikke gjør det. Det får tiden vise, fortsetter han.
Se Indre Banes analyse av Lillestrøm og Tromsø:

Analyserer de nyopprykkede lagene – dette er dommen

– Må knekke koden

For eksempel er Igoh Ogbu (21) og Philip Slørdahl (20) brukt i midtforsvaret, mens Lars Ranger (22) opererer på backen.
At ungguttene tar nivået raskt, mener Pål André Helland blir nøkkelen for LSK-suksess i klubbens comeback på toppnivå.
– De spillerne som ikke har erfaringen, må knekke den koden ganske fort. De må ta innover seg at det ikke går så voldsomt mye raskere enn på trening, så henger man med da, er det en god indikator på at man klarer det i kamp også. Ha en kul tilnærming til det og ikke bli stressa, sier LSK-profilen i Seriestart Spesial.
Han fortsetter:
– Vi har mange spennende spillere som kan bli utrolig mye bedre hvis de knekker den koden. Så er det viktig at de spillerne som har opplevd litt baner vei for de andre, sier Helland, og ramser opp spillere som Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew og seg selv.

Sleit mot Strømsgodset

Geir Bakke sier at han har full tro på samtlige av stopperne er gode nok til å spille i Eliteserien. Han hadde imidlertid foretrukket at de i begynnelsen ble matchet hver for seg akkompagnert av en rutinert stopper.
– Det er det som har vært utgangspunktet for at vi har sett etter en med litt mer erfaring. Blir det som det blir, skal vi håndtere det, sier Bakke.
Discovery-kommentator Asbjørn Myhre viser til treningskampen mot Strømsgodset (endte 3-2 til LSK, jou.anm.). Der mener han drammenserne slapp for enkelt til, og det litt for mange ganger, mot et høytstående Lillestrøm-lag. Han påpeker at de kanskje kunne trengt en sjef i forsvaret som kunne kommunisert rundt seg og satt forsvarslinja.
– Du er inne på kjernen der. Det er ingen hemmelighet, men så må vi jobbe for at de som er i de rollene nå lærer for hver dag som går, sier Bakke.
Saken fortsetter under videoen.

Seriestart Spesial: Lillestrøm med Geir Bakke og Pål Andrè Helland

Brukt mye tid på analyse

For å gjøre det, har de brukt mye tid på analyse. De har filmet treningene og brukt drone for å få god oversikt.
– Vi gjør det vi kan for å ta læring så fort som mulig. Det er flere av de gutta som har de egenskapene i seg, men så handler det om å få det ut og fram. Vi ser på klokka, det tikker og går, det er ikke lenge til det smeller, sier Bakke.
Han fortsetter:
– Vi har mistet noen verdifulle uker der vi ikke har fått lov til å være samlet. Det taktiske og videoanalyse har gått på Teams, det blir ikke det samme som å være tett på hverandre. Folk tror at det holder å nå kunne møtes og spille med nærkontakt, men det kan ikke sammenliknes med å ha hele dager sammen, spesielt når du har flere nye i stallen.
Helland er ikke med til dagens serieåpnning mot Strømsgodset.
Sett denne?

Zlatko-håp, Godset-ledere og Branns stopperkrise

Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
18 TIMER SIDEN