Laget var truet bakfra av Brentford og Fulham før sesongavslutningen i mesterskapsserien onsdag, men ingen av rivalene greide å vinne. Dermed knep WBA 2.-plassen bak den suverene serievinneren Leeds.
Brentford og Fulham må nøye seg med plasser i opprykkskvalifiseringen sammen med Cardiff og Swansea. Sistnevnte snek seg så vidt foran Nottingham Forest på målforskjell.
Barnsley, Charlton og Hull rykker ned.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
3 TIMER SIDEN
Brentford var oppe på opprykksplass noen minutter etter at Ryan Manning ga Queens Park Rangers 1-0-ledelse i det 34. minutt på The Hawthorns. Sju minutter senere kom Brentford under mot Barnsley, og da var WBA på 2.-plass igjen. For godt, skulle det vise seg.
Før pause utlignet Grady Diangana for WBA, og Callum Robinsons ledermål i det 49. minutt gjorde at hjemmelaget så ut til å ha fast grep om de tre poengene som ville garantere opprykk.
Etter en time utlignet Eberechi Eze for QPR, og da Josh Da Silva ti minutter senere utlignet til 1-1 for Brentford manglet London-laget bare ett mål på et sensasjonelt opprykk. I stedet avgjorde Barnsley med 2-1 rett før slutt.
Stefan Johansen kom inn i det 73. minutt da Fulham spilte 1-1 i Wigan. Det ga bare fjerdeplass og semifinale mot Cardiff i opprykkskvalifiseringen.
(©NTB)
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
5 TIMER SIDEN