Mourinho ble ingen god match med United-kulturen. For en uke siden måtte han betale prisen for svake resultater, dårlig kjemi med egne spillere og en fotballstil som ble mer og mer vanskelig å fordøye på Old Trafford.
Portugiseren ble raskt erstattet med Solskjær ut sesongen. United-legenden fra Kristiansund er tilbake i gamleklubben for å ta den tilbake til røttene og få opp optimismen.
Solskjær kunne ikke drømt om en bedre start. Lørdag lekte United seg til 5-1 borte mot Cardiff. Etterpå avfeiet han enhver bekymring om at han i sine første dager som United-sjef har snakket opp eget lags potensial større enn det faktisk er.
Eliteserien
– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå
3 TIMER SIDEN
– Du kan aldri sette lista for høyt. Alle som spiller for denne klubben, har høye standarder å leve opp til. Det var ikke slik at de overpresterte i dag (mot Cardiff). Vi skal evaluere kampen, for vi kan gjøre det enda bedre. Vi kan lære oss å forstå hverandre bedre, sa Solskjær, ifølge Manchester Evening News.
– Angrepsfilosofien ligger i veggene i Manchester United. Det er tradisjonen og historien, og det er også slik vi skal spille, sa han videre.

Skal alltid prøve

Mourinho har gjennom hele sin karriere blitt sett på som en defensiv manager. Spesielt det siste halvåret ble han beskyldt for å holde igjen på den offensive kraften i United.
– Spillerne har ikke sagt noe om et håndbrekk (under Mourinho). Men i lagmøtet snakket vi om at når vi har scoret ett, skal vi gå for mål nummer to. Når vi har to, skal vi ha tre. Det er sånn denne klubben skal være. Du skal alltid gå i angrep, sa Solskjær.
– Det vil ikke skje hver gang at vi skaper så mye som vi gjorde i denne kampen, men vi er nødt til å prøve, la han til og nevnte fire spillere han mener kan skape mye trøbbel for motstandere framover.
– Jeg tror ingen lag vil like å ha spillere som (Marcus) Rashford, (Anthony) Martial, (Jesse) Lingard og (Paul) Pogba løpende mot seg.

Gleder seg

Onsdag er Solskjær tilbake på Old Trafford for første gang som United-manager. Da kommer bunnplasserte Huddersfield på besøk. Han håper oppturen mot Cardiff gir laget et løft i et hektisk juleprogram.
– Selvtillit er ikke noe du har lagret på frys og tar ut igjen. Du får det gjennom prestasjoner, trening og hvordan du føler deg. Forhåpentligvis har denne kampen gitt dem en boost. Jeg ser fram til Boxing Day.
Manchester United ligger på 6.-plass i Premier League. Det er åtte poeng opp til tabellfirer Chelsea på den siste Champions League-plassen.
(©NTB)
Fotball
Dagen derpå i Bodø: – En bortimot uvirkelig reise
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Maner folk til tribunene før lokaloppgjør: – Få fingeren ut!
6 TIMER SIDEN