Philadelphia Union er første motstander for den norske trenerprofilens klubb når fotballen nå gjenopptas i Major League Soccer. Oppgjøret er det første siden 11. mars.
De fire siste månedene har alt handlet om å begrense spredningen av koronaviruset.
Deila har jobbet for å opprettholde spillernes fysiske form i den ufrivillige pausen, men fokuset på den mentale helsen har også vært viktig.
OBOS-ligaen
Midtstopper signerte for rivalen: – Solid tilvekst
EN TIME SIDEN
– Det handler om informasjon. Hvis du får informasjon om ting, er de lettere å håndtere. Vet du ingenting, begynner du å tenke. Så vår hovedoppgave er å gi informasjon, snakke med spillerne, være rundt dem hele tiden, og det forsøker vi å være, sier telemarkingen til Newsday.

Sterkt fellesskap

Koronakrisen er langt fra over i USA og MLS. Onsdagens planlagte møte mellom Nashville og Chicago Fire er utsatt som følge av at en håndfull Nashville-spillere har testet positivt på viruset. Dallas har i tillegg trukket seg fra turneringen i Orlando som markerer restarten av den nordamerikanske fotballigaen.
– Jeg er sikker på at andre lag har større bekymringer enn oss, tatt i betraktning hvilken region vi kommer fra. Vi har nok hatt det tøffere før, sier Deila med henvisning til virussituasjonen i New York.
– Vi har et sterkt fellesskap i gruppen, og slik har det vært i mange år. Det kommer til å være positivt for oss, legger han til.
Alle gruppekamper i Orlando-turneringen skal telle på grunnserietabellen i MLS. De 16 beste går videre til cupspill. Turneringsvinneren får plass i Concacafs mesterliga neste år, og alle kamper skal spilles på ESPNs idrettskompleks i tilknytning til Disney World.

Flere nordmenn

Deilas New York City møter blant annet Orlando City, Philadelphia Union (med Jakob Glesnes) og Chicago Fire i gruppespillet. Inter Miami og Nashville er de to siste lagene.
Adama Diomandés Los Angeles FC møter byrival Galaxy i en El Tráfico-utgave i Florida. De to andre lagene i gruppen er Houston Dynamo og Portland Timbers.
Ola Kamaras DC United møter Toronto, New England Revolution og Montreal Impact.
(©NTB)
Sett denne?

Mener dette er Eliteseriens mest undervurderte spiller

Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
4 TIMER SIDEN
Fotball
Gjennombrudd for nye Nadderud: – Ekstremt viktig milepæl!
5 TIMER SIDEN