Søndag ble Moldes motstander i Champions League-kvaliken trukket. De regjerende Eliteserie-mesterne var seedet før trekningen, og kunne møte estiske Flora Tallin, KI fra Færøyene, KuPS fra Finland eller slovenske Celje.
Opp av bollen i Nyon kom KuPS. Kampen spilles hjemme i Molde. Det finske laget ledes av Arne Erlandsen.
Eliteserien
Lite søvn etter nok en nedtur: – Har rotet bort så mange muligheter
5 MINUTTER SIDEN

Fornøyd Molde-trener

Molde-trener Erling Moe er strålende fornøyd med at det ble hjemmekamp.
– Vi er godt fornøyde med å få hjemmekamp, riktignok mot god finsk motstand. Det er selvfølgelig mindre belastende når vi slipper hoteller og flyplasser, sier Moe til Eurosport.no etter trekningen.
Erlandsen mener det blir tøft i Molde.
– Vi hadde selvfølgelig håpet på hjemmebane. Bortekamp blir tøft, og Molde er det laget vi mener er det beste av dem som var igjen. Vi hadde håpet på en bedre trekning og er innforstått med at det blir en tøff kamp. Vi skal gjøre vårt beste for å gå videre, sier trener Arne Erlandsen til NTB.
– Molde borte var nok det tøffeste vi kunne få i den runden her. Jeg har sett Molde en del i år, og de har sett veldig bra ut. Det blir tøft, det er ikke mye mer å si. Men ingenting er avgjort på forhånd, sier KuPS-spiller Mats Haakenstad til NTB.

Spilles kun èn kamp – uaktuelt å reise hvis det blir karantene

Pandemien sørger for at det kun kan spilles én kamp, og ifølge direktør Ole Erik Stavrum skulle Molde ikke blir satt opp mot lag som var røde fra de norske helsemyndighetenes side. Stavrum var også tydelig på at de ikke ville dra ut av landet for å spille kamp hvis de måtte i karantene om de kom hjem.
– Det går ikke. Vi kan ikke reise til et land som gjør at vi må i karantene når vi kommer hjem, sa Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport under onsdagens 5-0-seier mot Start.
Lagene kan også bli enige om å spille på nøytral bane, eller i bortelagets hjemland, så lenge UEFA godkjenner det. Om et lag nekter å spille kampen, blir det diskvalifisert.
Normalt ville regjerende seriemester Molde for lengst spilt kvalifisering til neste sesongs Champions League, men den kvalifiseringen begynner altså først 18. august. Koronapandemien har som kjent hatt enorm påvirkning på fotballkalenderen. Denne helgen gikk de resterende åttedelsfinalene Champions League av stabelen, og til uken spilles kvartfinalene.
Sett denne?

Første intervju som Brann-trener: – En klubb som har alt

Eliteserien
– En hendelse som vi ikke ønsker på noen idrettsarena
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bernt oppsummerer: Vakre RBK-scener, Pellegrinos badehette og drama i Bodø
3 TIMER SIDEN