• Se trekningen i Europa League på Eurosport 1 og Eurosport.no fra kl. 13.00.
Rosenborg røyk ut mot Dinamo Zagreb i playoffen til Champions League, men det betyr ikke at de store publikumsmagnetene uteblir. Europa League er nemlig stappet med gode lag, som har vært i toppen av europeiske klubbturneringer i mange år.
Seedinggruppene ble klare torsdag kveld, og der ble det også bekreftet at Rosenborg havner i seedinggruppe tre, etter at noen resultater gikk deres vei. Det betyr at de unngår lag som St. Etienne, Getafe, Wolverhampton og Rennes (se oversikt over alle seedinggruppene nederst i saken).
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
12 TIMER SIDEN

Storlagene i seedinggruppe 1

I den høyeste seedinggruppen er der man finner de største lagene, naturligvis. Blant lagene trønderne kan møte derfra er Manchester United, Arsenal, Roma, Sevilla, Porto og Lazio for å nevne noen.
Alle disse lagene har jevnlig vært å se i utslagsspillet i Champions League, men er nå potensielle motstandere for Rosenborg i Europa League.
Eurosports ekspert, Joacim Jonsson, er klar på hva de bør håpe på.
– Alle ønsker nok at man trekker Manchester United. Man må se på verdien der med smekkfulle tribuner og mye interesse. For min del hadde de gjerne tatt United og København for eksempel. Det lag som kan være i en drømmegruppe med mye interesse, sier han.
I andre enden av skalaen finner man lag de kanskje har mindre lyst til å møte.

Tøffe lag som ikke trekker publikum

I gruppespillet forrige sesong fikk de en tøff gruppe med Celtic, Red Bull Salzburg og RB Leipzig. Den gangen ble det omtalt som en knalltøff gruppe, som ikke hadde den største tiltrekningen fra publikum.
Det ble bare ett poeng i den gruppa, og om man ser bort fra mulighetene for å få en enkel reise i år, mener Jonsson at det er en del lag som ikke er like kule å få til Lerkendal.
– Det verste er å få masse lag fra Øst-Europa. De er ganske kjedelige og trekker ikke så mye publikum. For eksempel Krasnodar og Dynamo Kiev er lag som er veldig gode og vanskelig å møte, samtidig som de kanskje ikke trekker så mye folk, sier han.
Samtidig mener han det er fullt mulig å ta seg videre fra et gruppespill om de er heldige med trekningen.
– I seedinggruppe én er nok alle en klasse bedre enn Rosenborg, men i gruppe to er det ikke utenkelig at det er lag der de kan slå ut. APOEL og Ludogorets for eksempel, om de har en god dag, men det er gode lag det også som kan være tøffe, sier Jonsson.
Det som går igjen blant lagene de burde få er enten at det er store og kjente lag som kan bidra til å fylle Lerkendal og lage en folkefest, eller lag som er mulig å komme over på tabellen, som igjen gir en bedre mulighet til å avansere til sluttspillet, mener Jonsson. Og hvem de får blir klart kl.13, fredag ettermiddag.

Seedinggruppene:

Gruppe 1: Sevilla, Arsenal, Porto, Roma, Manchester United, Dinamo Kiev, Besiktas, Basel, Sporting Lisboa, CSKA Moskva, Wolfsburg og Lazio.
Gruppe 2: PSV Eindhoven, Krasnodar, Celtic, FCK, Braga, Gent, Borussia Mönchengladbach, Young Boys, Astana, Ludogorets Razgrad, APOEL, Eintracht Frankfurt.
Gruppe 3: Saint-Etienne, Qarabag, Feyenoord, Getafe, Espanyol, Malmö, Partizan, Standard Liege, Wolves, Rennes, Rosenborg, Istanbul Basaksehir.
Gruppe 4: AZ Alkmaar, Vitoria de Guimaraes, Trabzonspor, Oleksandriya, Dudelange, LASK, Wolfsberger, Slovan Bratislava, Lugano, Rangers, CFR Cluj, Ferencvaros.
Molde kom seg ikke videre mot Partizan Beograd som havnet i pulje 3. Se intervjuet med Haraldseid etter kampen her:
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde kan ha funnet sin nye spiss: – Vil passe bra inn
15 TIMER SIDEN