Foto: Grorud IL
Tirsdag formiddag kom beskjeden om at midtbanespilleren Hassan Mohamed Yusuf (24) har signert for Grorud. Oslo-klubben henter Yusuf fra Skeid som i fjor røk ut av kvalifiseringen til denne sesongens OBOS-liga, der han spilte19 kamper på Norges tredje nivå.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
– Det føles bra. Jeg føler ikke jeg fikk vist mine beste sider sist jeg var oppe i OBOS-ligaen, så vi satser på at jeg får gjort det denne gangen, forteller Yusuf til Discovery.
For dette er ikke første gangen Yusuf skal prøve seg i OBOS-ligaen. I 2019-sesongen var han oppe én sesong med moderklubben Skeid, noe som endte med nedrykk. Siden den gang mener han selv at det er flere ting han har blitt bedre på:
– Jeg har blitt en mer og mer ballsikker spiller og orker å løpe mer. Litt bedre i duellspillet og sånne ting. Det følte jeg at jeg manglet sist jeg var i OBOS, så jeg satser på at det går bedre nå.

Vil hjelpe klubben å ta nye steg

Yusuf forteller at prosjektet Grorud fristet han veldig i en fase der han selv føler han trengte å prøve noe nytt.
– Den fotballen som spilles passer meg veldig bra, så det var en av grunnene til at jeg valgte Grorud. Jeg kjenner også mange av spillerne fra før, så kjemien der er perfekt.
Han beskriver seg selv som en boks-til-boks-spiller med gode ballferdigheter og som liker å løpe en del. Dette er ferdigheter han mener kan hjelpe sin nye klubb med å ta ytterlige steg. Forrige sesong endte Grorud på 13. plass.
– Tror du det er mulig å forbedre 13. plassen fra forrige sesong?
– Det tror jeg er mulig. Alle her har allerede spilt en sesong i OBOS, og så lenge man jobber hardt på trening, så tror jeg det er fullt mulig å klatre oppover på tabellen. Det er veldig jevnt i OBOS fra 13. plass til en kvallikplass, så med et par nye brikker her og der kan det fort snu. Kanskje jeg er brikken som manglet, man vet aldri, svarer Yusuf.

- Lettbent midtbanespiller med ferdigheter

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson mener Yusuf vil bli en nyttig tilvekst til gultrøyene.
– Han er en klassisk Skeid-spiller. En lettbeint midtbanespiller med gode ferdigheter. Han øker bredden i midtbaneleddet og har plenty av erfaring fra Skeid, både fra OBOS og andredivisjon.
Han mener derimot at å kjempe seg inn på en førsteellever vil bli vanskelig med det første.
– De har mange jevne midtbanespillere med (Sindre) Osestad, (Jonas) Pereira, (Thomas) Elsebutangen, (Christos) Zafeiris og (Martin) Høyland er vel bankers og de har Mankowitz-brødrene også, forklarer Jonsson.
Noen av styrkene Jonsson mener Grorud får ut av en spiller som Hassan Yusuf er at han er en lettbent midtbanespiller med god løpskapasitet, ferdigheter og evne til å gå forbi ledd og skape ubalanse hos motstandere.
– Det er en spillertype som passer inn i måten Grorud ønsker å spille på. Det er litt profilen til Grorud også å hente en Oslo-spiller.
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
15 TIMER SIDEN
Fotball
Ble bekreftet klar for én dag siden – nå er låneavtalen terminert
16 TIMER SIDEN