Det ble klart etter at trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene til sluttspillet i Australia og New Zealand ble gjennomført av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) fredag.
51 nasjoner var med i trekningen og ble fordelt i ni grupper. Seks av gruppene består av seks lag, mens de øvrige tre har fem.
Norge var toppseedet i trekningen sammen med Nederland, Tyskland, England, Frankrike, Sverige, Spania, Italia og Danmark.
Eliteserien
Ferdig i Kristiansund: – Jeg ønsker alle lykke til videre
6 TIMER SIDEN
Martin Sjögrens norske mannskap ble trukket mot Belgia fra seedingsnivå to. Norge slo det belgiske laget 2-0 i treningslandskamp tidligere denne måneden. Da lagene møttes i EM-sluttspillet i 2017 endte kampen med norsk 0-2-tap.
Fra seedingsnivå tre ble Polen motstander. Norge har møtt laget kun to ganger tidligere. Både i Algarve-turneringen i 2019 og i EM-kvalifiseringen i 2008 ble det norsk 3-0-seier.
Deretter fulgte Albania, Kosovo og Armenia fra nivå fire, fem og seks.
Norge møtte også Albania i VM-kvalifiseringen i 2014. Da ble det seire 11-0 og 7-0 i de to kampene. Det er lagenes eneste møter så langt.
Kosovo og Armenia er nye bekjentskaper for det norske laget.
De ni gruppevinnerne kvalifiserer seg direkte til VM. Gruppetoerne går til omspill, der ytterligere to lag kvalifiserer seg til sluttspillet.
Kvalifiseringen starter til høsten.
USA er regjerende verdensmester. Nederland ble slått 2-0 i finalen i Frankrike.
(©NTB)
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
I GÅR KLOKKEN 16:54
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
I GÅR KLOKKEN 16:03