• Hvilke lag tar skrittet opp til Eliteserien? Se opprykkskampene på Eurosport Player
Det ble tidlig klart at Bodø/Glimt forlater OBOS-ligaen til fordel for Eliteserien. For to uker siden tok Start den andre plassen som gir direkte opprykk.
Ikke overraskende er det spillere fra begge de opprykksklare klubbene på årets lag. Bodø/Glimt har flest spillere i laget, totalt fire, mens Risholt har funnet plass til én Start-spiller.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
6 TIMER SIDEN

Tror laget ville klart seg i Eliteserien

Laget er satt opp i en 4-3-3-formasjon.
– Jeg velger det for å få plass til de gode offensive spillerne. Det er et veldig sterkt lag med en fin alder på spillerne, sier Risholt.
– Jeg har valgt litt forskjellige typer. Det er ledertyper og løpsspillere for å balansere laget. Jeg har lagt vekt på kreative spillere i det som er et offensivt lag.
– Ville dette laget overlevd i Eliteserien?
– Jeg tror de hadde klart seg. Alle disse bør spille i Eliteserien neste år, mener fotballeksperten.
Under er Risholts utvalgte (4-3-3):

Keeper: Even Barli (Ranheim)

Har hatt en veldig god sesong i år igjen. God på det meste. Har ikke de store svakhetene. Har vist at han er fantastisk med beina og har vært veldig viktig for et gjerrig Ranheim-lag.

Høyreback: Simon Larsen (Start)

Begynte ruskete, men spillet ble bare bedre og bedre i midtforsvaret til Start. På høstsesongen han har vært brikken han ble hentet fra Vålerenga for å være. Nå har han ledet laget til Eliteserien som kaptein. Har gjort jobben, og hevet både seg selv og laget på en imponerende måte i høst.

Midtstopper: Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt)

Har vært OBOS-ligaens beste stopper. Det oser autoritet av en spiller med en slik vinnerskalle. Har vært en bauta i midtforsvaret til Glimt, i tillegg har han scoret noen fantastiske mål på frispark.

Midtstopper: Christian Eggen Rismark (Ranheim)

Hatt en veldig god sesong. Vist at han har en fantastisk venstrefot. Er sterk i duellspillet og veldig god i oppspillsfasen.

Venstreback: Erik Tønne (Levanger)

Har levert en solid sesong på venstresiden til Levanger. Veldig offensiv og har en meget god venstrefot.

Høyre indreløper: Niklas Sandberg (Ull/Kisa)

Står med elleve mål og ti målgivende. Som mditbansespiller er det utrolig sterke tall. Scoret blant annet et hat trick mot Jerv på fire minutter og havnet da på månedens lag. Er veldig god på den siste tredelen, det viser tallene. Han er en bra avslutter.

Defensiv midtbane: José Ángel (Bodø/Glimt)

Jeg bet meg merke i han allerede i treningskampene. Han har et fantastisk overblikk og en timing i pasningsspillet sitt. Er flink til å tre opp i mellomrom og er god på å bruke hele banen. Har en god venstrefot.

Venstre indreløper: Ulrik Saltnes (Bodø/Glimt)

Står for 13 mål og syv målgivende. Scoret i syv kamper på rad. Det sier det meste om hvor god sesong han har hatt på Glimts midtbane.

Høyreving: Kristoffer Ødemarksbakken (Ull/Kisa)

Har sammen med Sandberg vært meget god på et bra Ull/Kisa-lag denne høsten. Lillestrøm var tidlige ut og signerte han. Det viser at han hadde en god vårsesong, men han har avsluttet med stil på høsten og står totalt med tolv mål og fire målgivende.

Spiss: Kristian Fardal Opseth (Bodø/Glimt)

Han er den første som havnet på listen. Med 28 mål slo han rekorden til Daniel Nannskog. Kun ett av målene har kommet fra straffemerket. Opseth varter opp med scoringer på alle mulige måter. Han har ikke bare sørget for scoringer, men har også vært viktig i oppspillsfasen for Glimt.

Venstreving: Amahl Pellegrino (Mjøndalen)

Ender på andreplass på toppscorerlisten med 18 mål. Har en x-faktor som har imponert Mjøndalen-publikummet. Scorer klassemål.
Benk: Sosha Makani (Mjøndalen), Espen Børufsen (Start), Vegard Leikvoll Moberg (Bodø/Glimt), Kent Håvard Eriksen (Sandnes Ulf), Niklas Castro (Kongsvinger), Mads Reginiussen (Ranheim) og Endre Kupen (Florø).
Årets råtass: Sune Kiilerich (Arendal)
Åtte gule og ett rødt fortjener en pris.
Årets comeback-spiller: Jon Masalin (Fredrikstad)
Satt på benken i 28 kamper, uten å ha spilt en seriekamp på to og et halvt år. Kom inn og leverte en god kamp mot Tromsdalen, til tross for at det ble 0-5-tap. Reddet kvalikplass for Fredrikstad mot Sandnes Ulf med å være banens klart beste spiller. Da snakker vi et imponerende comeback.
Årets innbytter: Vegard Voll (Levanger)
Byttet inn 21 kamper. Startet 24 kamper på benken.
Årets mest stabile spiller: Vegard Leikvoll Moberg (Bodø/Glimt)
Spiller aldri en dårlig kamp, og har det høyeste bunnivået i OBOS-ligaen. Har fått for lite ros.
Årets sommersignering: Steffen Lie Skålevik (Start)
Kom inn som et fyrverkeri med masse glød og intensitet i spillet sitt. Dette ble toppet med ti scoringer på elleve kamper.

Fardal Opseth ble historisk mot Strømmen

Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
7 TIMER SIDEN