30 år gamle Gudmund Kongshavn har spilt fotball i Norge gjennom hele karrieren. Nå er han klar for sitt første utenlandsopphold.

Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber støtter oppfordringen om VM-boikott
11 TIMER SIDEN

– Dette er et eventyr fult av nye opplevelser og erfaringer, sier keeperen til Eurosport.

Kongshavn spilte for Aalesund forrige sesong og startet 14 kamper for klubben. Da AaFK rykket ned og kontrakten mellom sisteskansen og tango-trøyene utløp, la ikke 30-åringen skjul på at han kunne tenke seg en retur til gamleklubben TIL. og byen Tromsø.

Der bor nemlig familien, som han gjerne kunne tenkt seg å bo sammen med. Istedenfor skal han oppholde seg i Romanias hovedstad, 4328 km fra Nordens Paris.

– Det var helt hjerteskjærende å reise fra ungene og fruen, men heldigvis kan vi se hverandre mye på FaceTime. TIL ville vært en god løsning for familien og meg. Jeg er glad i TIL og menneskene der, men det er som regel økonomi involvert i det hele. Sånn som ting utviklet seg, ble dette en bedre match, forteller Kongshavn.

Kontrakten med Dinamo, som ligger på 11. plass i den rumenske toppdivisjonen, varer ut juni. Da muligheten for et utenlandseventyr dukket opp, valgte Kongshavn, som i tillegg til Aalesund og TIL, har spilt i Vålerenga og Sarpsborg, å gripe den.

– Det er en stor klubb og en stor mulighet. De hadde behov for å få inn en eldre og mer erfaren keeper enn de som var i troppen. Det føltes litt som at hvis jeg skulle til utlandet, så var det nå.

Allerede onsdag spiller Dinamo Bucuresti mot byrivalen Steaua Bucuresti i åttendedelsfinalen i cupen. Oppgjørene mellom klubbene regnes som de største kampene i løpet av sesongen.

Nordmannen har allerede fått bekreftet at han kommer til å være en del av troppen, men tror han får litt tid til å spille seg inn på laget.

Foreløpig har keeperen bare trent i to dager sammen med klubben. Samtidig er det snart to måneder siden han sist spilte kamp. Ønskene for tiden framover i klubben er likevel klare.

– Ambisjonen er å spille så mye som mulig, og bidra til at laget gjør det som bra som mulig. Klubben har et sterkt ønske om å nå playoff, vi er et stykke bak nå, men det er absolutt mulig å nå. I tillegg hadde vært utrolig gøy å gjøre det bra i cupen.

Slik så det ut da Gudmund Kongshavn reddet straffe mot Haugesund:

Kongshavn-suksess med spesiell straffetaktikk

UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
16 TIMER SIDEN
UEFA Europa League
Trekningen er klar: Dette er Moldes motstander
19 TIMER SIDEN