30 år gamle Gudmund Kongshavn har spilt fotball i Norge gjennom hele karrieren. Nå er han klar for sitt første utenlandsopphold.
– Dette er et eventyr fult av nye opplevelser og erfaringer, sier keeperen til Eurosport.
VM
Argentina til semifinale etter VM-drama – slo Nederland i straffesparkkonkurranse
11 TIMER SIDEN
Kongshavn spilte for Aalesund forrige sesong og startet 14 kamper for klubben. Da AaFK rykket ned og kontrakten mellom sisteskansen og tango-trøyene utløp, la ikke 30-åringen skjul på at han kunne tenke seg en retur til gamleklubben TIL. og byen Tromsø.
Der bor nemlig familien, som han gjerne kunne tenkt seg å bo sammen med. Istedenfor skal han oppholde seg i Romanias hovedstad, 4328 km fra Nordens Paris.
– Det var helt hjerteskjærende å reise fra ungene og fruen, men heldigvis kan vi se hverandre mye på FaceTime. TIL ville vært en god løsning for familien og meg. Jeg er glad i TIL og menneskene der, men det er som regel økonomi involvert i det hele. Sånn som ting utviklet seg, ble dette en bedre match, forteller Kongshavn.
Kontrakten med Dinamo, som ligger på 11. plass i den rumenske toppdivisjonen, varer ut juni. Da muligheten for et utenlandseventyr dukket opp, valgte Kongshavn, som i tillegg til Aalesund og TIL, har spilt i Vålerenga og Sarpsborg, å gripe den.
– Det er en stor klubb og en stor mulighet. De hadde behov for å få inn en eldre og mer erfaren keeper enn de som var i troppen. Det føltes litt som at hvis jeg skulle til utlandet, så var det nå.
Allerede onsdag spiller Dinamo Bucuresti mot byrivalen Steaua Bucuresti i åttendedelsfinalen i cupen. Oppgjørene mellom klubbene regnes som de største kampene i løpet av sesongen.
Nordmannen har allerede fått bekreftet at han kommer til å være en del av troppen, men tror han får litt tid til å spille seg inn på laget.
Foreløpig har keeperen bare trent i to dager sammen med klubben. Samtidig er det snart to måneder siden han sist spilte kamp. Ønskene for tiden framover i klubben er likevel klare.
– Ambisjonen er å spille så mye som mulig, og bidra til at laget gjør det som bra som mulig. Klubben har et sterkt ønske om å nå playoff, vi er et stykke bak nå, men det er absolutt mulig å nå. I tillegg hadde vært utrolig gøy å gjøre det bra i cupen.
Slik så det ut da Gudmund Kongshavn reddet straffe mot Haugesund:

Kongshavn-suksess med spesiell straffetaktikk

VM
Ferdig som landslagssjef etter VM-exiten
13 TIMER SIDEN
Fotball
Nytt ellevilt straffedrama i VM – Kroatia til semifinale etter Brasil-fiasko
15 TIMER SIDEN