– Ingen overraskelse det, sier Zekhnini med et glimt i øyet, før han fortsetter:
– Neida, det er så klart kult det. Nå må jeg trene for å bli enda raskere så jeg når opp til Kylian Mbappé, sier Zekhnini.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
9 TIMER SIDEN
Ifølge Twente sin offisielle Instagram-konto, er telemarkingen raskere enn blant annet Kyle Walker, Leroy Sane og Timothy Fosu-Mensah. De har for øvrig ingen henvisning til når og hvordan målingene er gjort.

Vil ikke slite benk

Den tidligere Odd- og Rosenborg-spilleren var med og sikret opprykket for Twente tilbake til det aller gjeveste selvskap i Nederland, nemlig Eredivisie. Hvor ferden går videre for unggutten er foreløpig uvisst.
– Jeg forholder meg til kontrakten i Fiorentina. Jeg vet at Twente har gitt signaler på at de vil ha meg med videre. Jeg har sagt til Jim (Solbakken) at jeg ikke vil vite noe før det eventuelt skjer noe. Det viktigste for meg er å spille fotball, det er ikke så farlig hvor, forteller Zekhnini på telefon til Eurosport.no.
Den fotrappe kantspilleren slo for alvor igjennom i Odd i 2016-sesongen, og ble etter hvert et hett overgangsobjekt for Skien-klubben. Sommeren 2017 signerte han en femårsavtale for Fiorentina, der han til nå har fått én kamp. Etter et mislykket låneopphold i Rosenborg endte 21-åringen opp i Twente. Zekhnini sier han trivdes svært godt i Nederland.
– Jeg trivdes veldig godt både på og utenfor banen i Twente. Jeg har fortsatt kontakt med alle gutta, og det var noen tårer som ble felt da vi sa farvel, sier Zehknini.
FC Twente rykket opp igjen til Eredivisie etter å ha rykket ned før denne sesongen. Unggutten forteller at det har vært både oppturer og nedturer for hans del.
– Sesongen har vært bra, dette er det største jeg har vært med på i livet til nå. Det har selvfølgelig vært oppturer og nedturer for min del. Jeg hadde en skade som satt meg ut i to måneder etter jeg hadde scoret i to kamper på rad. Jeg kunne hatt flere scoringer og assist, men alt i alt er jeg fornøyd, sier Zekhnini.
På spørsmål om han blir inspirert av storspillet til Martin Ødegaard for Vitesse denne sesongen, er den jevnaldrene kantspilleren sikker i sin sak.
– Det er klart man blir inspirert, Nederland er et land der man kan utvikle seg som spiller, og det er et mellomsteg til noe større, sier den tidligere Odd-profilen.

Uaktuelt med Norge-retur

21-åringen er for tiden hjemme i Porsgrunn på en liten ferie, men utenlandsproffen ligger ikke på latsiden. Han skal nemlig trene med gamleklubben Odd fra og med tirsdag 28. mai. Selv om han trives hjemme i Porsgrunn, blir det ingen retur til norsk fotball nå.
– Det er ikke aktuelt med noen overgang til Norge, fotballen er bedre i utlandet, og når jeg først har kommet meg ut, vil jeg fortsette der, sier Zehknini.
Selv om det ikke har blitt mange kamper for Fiorentina, angrer han ikke på valget han har tatt.
– Jeg hadde et fint år i Fiorentina før jeg ble lånt ut, og jeg utviklet meg både som person og spiller. Jeg angrer ikke i det hele tatt, forteller unggutten.
Selv om han spiller i utlandet får Zekhnini med seg at gamleklubben Odd gjør det svært bra i Eliteserien 2019.
– Jeg så alle kampene i fjor, og jeg har vel sett alle i år også. Det er utrolig kult at det går så bra som det gjør, sier Rafik Zekhnini.
PS! Rafik Zekhnini ble tatt ut i U21-troppen som skal spille kamper mot Sverige og Danmark 7. og 10. juni.
Se Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
13 TIMER SIDEN