Simen Juklerød gikk fra Vålerenga og Eliteserien til den belgiske klubben Royal Antwerp i fjor sommer. Nå har nå vært i Belgia i litt over et halvt år og forteller at han trives godt i sin nye klubb.
– Det har gått over all forventning. Jeg har spilt hver kamp siden jeg kom hit og hver uke får jeg «matche» meg mot bra motstand. Så jeg trives veldig godt, forteller Juklerød til Eurosport.
Fotball
Overgrepssaken fra Branns nachspiel henlegges
11 MINUTTER SIDEN
– Hva har vært den største utfordringen?
– Det er å ha gått fra å være kant til å bli forsvarsspiller/back. Men jeg føler jeg har taklet det bra og blitt en bedre spiller, så det er morsomt, sier han.
Bare to uker etter at han kom til klubben fikk han debuten i den belgiske ligaen. Etter det har han spilt 27 av 27 kamper og notert seg for ett mål. Royal Antwerp ligger foreløpig på en fjerdeplass.
– Vi ligger høyt oppe og kjemper for en topp seks plassering. Så hvis vi klarer det, har det vært en vellykket sesong. Og hvis jeg fortsetter å spille hver kamp, så er det en positiv sesong for min del også, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Kommer til å bli et bra år for dem

24-åringen som spilte for Vålerenga fra 2016, er klar på at det var et riktig valg av han å dra til utlandet når han gjorde.
– Ja, det gjør jeg absolutt. Det var trist å dra fra Vålerenga, men jeg tror det var viktig for min utvikling. Det ble litt stopp på slutten der i Vålerenga, så jeg tror det var veldig bra både for meg og VIF, forteller han.
Selv om han ikke spiller for Oslo-klubben lenger, følger han fortsatt med på tidligere lagkamerater og forteller at han har sett flere av treningkampene deres.
– Jeg har fortsatt kontakt med de fleste. Det ser bra ut og jeg kommer til å følge med, det blir spennende denne sesongen, sier han.
– De klarte målet sitt i fjor med plasseringen, men de skulle nok gjerne prestert bedre. I år kommer det til å skje, det kommer til å bli et bra år for dem. Ronny (Deila) har fått holdt på litt, fått inn spillere og bygd opp litt. Det er lenge siden jeg har trent med de, men når jeg snakker med gutta så er de positive, legger han til.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Håper å signere ny kontrakt

Han har tidligere uttalt til Nettavisen at han «forventer at landslagsledelsen tar turen» og i november i fjor kunne VG melde at Lars Lagerbäcks assistent, Per Joar Hansen, var på plass for å se en av kampene til Juklerød. Men 24-åringen forteller at han ikke tenker så mye på landslagsspill nå.
– Jeg tenker ikke så mye på det, men ut i fra kapasitet så er det et mål i fremtiden. Jeg har bra fysikk og er rask. Men akkurat nå er landslaget så bra, og så lenge jeg får spille i klubben er jeg fornøyd.
– Men du ønsker det fremdeles?
– Selvfølgelig. Alle som spiller hver dag og har det som jobb, vil være på høyest mulig nivå. Hvis jeg kommer der, så vil jeg gjøre mitt beste. Jeg tror alle fotballspillere har det som mål, sier han.
Han har kontrakt med den belgiske klubben til sommeren 2020, med opsjon på ett ekstra år. På spørsmål om hva han tenker om fremtiden, svarer han:
– Jeg tenker ikke så mye mer på det enn denne sesongen. Jeg trives veldig godt, og forhåpentligvis kan jeg signere ny kontrakt og fortsette her.
Fotball
Knutsen om Mourinho-duellen: – Du må jo beundre han
24 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
2 TIMER SIDEN