– Jeg er veldig fornøyd med å være oppe i 60 mål, men jeg skal ikke stoppe der. Jeg har en plan om å ta rekorden. Det var deilig å score tre i dag, men det er bare å fortsette å jobbe hardt, sa hun til NRK etter 7-2-seieren over Sør-Afrika i Amiens.
Sørafrikanerne tapte i fjor finalen i afrikamesterskapet på straffespark etter 0-0 mot Nigeria, som er Norges første motstander i VM-sluttspillet. Den kampen spilles i Reims lørdag.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
2 TIMER SIDEN
Med sitt første mål søndag tangerte Herlovsen noteringen til selveste Hege Riise, med det neste la hun landslagslegenden bak seg. Da hun fullførte sitt hattrick, tangerte hun målfangsten til Ann Kristin Aarønes. Nå deler de to 3. plassen.
Foran seg har hun bare to spillere: Mariann Pettersen med 66 og Linda Medalen med 64.
Kanskje kan rekorden være innen rekkevidde allerede i løpet av VM-sluttspillet. Herlovsen vil iallfall gjøre alt hun kan for at Norge skal lykkes der.

VM-suksess

– Det er på tide at noen tar rekorden, og det ville være kult å være den som gjør det. Jeg har det i tankene, men det er ikke det som er fokus inn mot VM. Nå skal jeg gjøre en god jobb for laget slik at vi vinner fotballkamper, sa hun til NTB før avreise til Frankrike.
De fire andre spillerne i toppen av kvinnelandslagets scoringsliste var alle med på laget som vant VM-gull i 1995. Nå skal Herlovsen starte jakten på Norges første VM-medalje siden den gang. Hun har selv spilt semifinale og bronsekamp, men det endte med den sure fjerdeplassen i 2007.
Den gang ble hun matchvinner mot Kina i kvartfinalen, den eneste gang Norge har vunnet en cupkamp i et VM-sluttspill på 2000-tallet.
– Jeg har veldig tro på at dette laget kan bite godt fra seg i VM, og jeg skal gjøre det jeg kan for at Norge får et godt mesterskap, sa Herlovsen.
(Saken fortsetter under):

Gode spisser

Landslagssjef Martin Sjögren likte å se spissduoen Herlovsen og Lisa-Marie Utland score fem mål til sammen mot Sør-Afrika.
– For spisser er det viktig å score mål, og de to jobber også veldig hardt defensivt. I dag var det kjempefint angrepsspill i lange perioder. Vi scoret sju mål og kunne hatt enda flere, men jeg er ikke fornøyd med at vi slapp inn to mål, sa han til NRK.
VM-oppkjøringen går nå inn i en ny fase. Mandag reiser laget videre til Reims, der Nigeria venter i åpningskampen lørdag.
– Til nå har vi jobbet med grunnprinsippene, nå skal vi fokusere på Nigeria og bygge opp en «game plan» som vi skal trene på fram til kampen, sa Sjögren.
Norges første VM-kamp blir en svensk trenerduell. Thomas Dennerby har ansvaret for Nigeria og har jobbet hardt for å bedre strukturen i laget. Det er en av grunnene til at Nigeria ventelig blir en atskillig mer vrien motstander enn Sør-Afrika var søndag.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
16 TIMER SIDEN
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
18 TIMER SIDEN