Det har lenge vært spekulasjoner rundt Marti Cifuentes framtid i Sandefjord. Torsdag formiddag kunne Eurosport erfare at spanjolen er ferdig i klubben etter sesongen. Like etterpå ble det bekreftet på klubbens egne nettside. Vanskelig økonomi skal være årsaken.
– Det er rett og slett økonomiske grunner, vi må drive tæring etter næring, selv om de har vært veldig flinke så har vi ikke penger til å drive slik som vi gjør nå, sier styreleder Gunnar Bjønness til Eurosport.
Eliteserien
Regjeringen åpner for flere tilskuere på idrettsarrangementer
15 TIMER SIDEN

Ville ikke tilby lavere lønn

Sandefjord er altså fornøyd med de sportslige resultatene, og har bare gode ord å komme med om Cifuentes og hans trenerteam, men den totale kostnaden ble for stor til at de kunne beholde teamet.
– Jeg har snakket med han og kommet fram til den konklusjonen at å tilby et trenerteam vesentlig lavere lønn, når de har gjort en så god jobb, ville vært respektløst. Det ville vært tåpelig, rett og slett, sier Bjønness, som har diskutert løsningen med dagens hovedtrener.
– Vi pratet om det da han fikk beskjeden, og da var han enig i min vurdering.
Dermed har Cifuentes kun de seks kampene som gjenstår i årets Eliteserie igjen som trener for Sandefjord, før noen andre overtar.
Prosessen rundt hvem det blir er klubben foreløpig ikke kommet i gang med, men styrelederen avkrefter at assistent Geir Ludvig Fevang er aktuell.
– Nei, det er han ikke, ikke som hovedtrener. Det ønsker han nok ikke selv heller.
Det har heller ikke vært et alternativ å forlenge med Cifuentes, samtidig som man avsluttet samarbeidet med resten av teamet, ifølge Bjønness.

Ingen konflikt

Cifuentes, som fikk beskjeden om at kontrakten ikke forlenges i går, har tidligere vært i konflikt med klubben og daglig leder Espen Bugge Pettersen. Den konflikten skal ikke ha noe med klubbens avgjørelse å gjøre.
– Slik som jeg oppfatter det, så er det ikke noen konflikt. Det er klart det har vært diskusjoner og slik er det bestandig i bedrifter og klubber som skal framover. Det er økonomien. Han og trenerteamet har vært fantastisk dyktige og de har fått mye ut av laget, sier Bjønness.
Han venter likevel at det skal komme reaksjoner, når de nå velger å avlsutte samarbeidet med treneren og hans team, som har fått til gode sportslige resultater med laget.
– Jeg hadde ikke forventet meg noe annet enn kritikk fra folk som tenker sport, men de fleste av de som kritiserer, er ikke de som betaler regningene. Fotballforbundet krever at vi har positiv egenkapital for i det hele tatt å få lisens. Sånn sett er det greit. Det er ikke alle supportere som tenker sånn. De får mene mye rart uten å stå til ansvar for det, men det er jo det som er litt gøy med fotball, sier Bjønness.
Han er overbevist om at trenerteamet kommer til å gjøre sitt ypperste for at Sandefjord skal prestere, også i den delen av sesongen, og kontrakten, som gjenstår.
– De kommer helt sikkert til å gjøre en god jobb ut sesongen også, det er jeg helt sikker på at de gjør. Jeg har egentlig bare gode ord å si om de gutta, avslutter Bjønness.
Eliteserien
Kritisk til klubbleder etter avisartikkel: – Ikke med på noe spill
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen forlenger: – En av de beste trenerne i Eliteserien
17 TIMER SIDEN