Haaland har i likhet med Alexander Sørloth og Rune Almenning Jarstein returnert til klubblagene i Tyskland med et pålegg om at de skal i ti dagers smittekarantene.
Likevel melder de tyske mediene Kicker og Bild at de norske spillerne kan spille allerede til helgen dersom de avgir to negative koronaprøver.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
5 MINUTTER SIDEN
Det kan ikke norske myndigheter hindre dem i å gjøre, mener toppfotballsjef i NFF, Lise Klaveness.
– Spillerne har ingen grunn til og skal ikke bryte regler, men norske myndigheters kompetanse og norske regelverks virkeområde stopper i dét spillerne drar ut av landet, sier hun til NTB.

Får ikke konsekvenser

På mandagens pressekonferanse om hasteuttaket til landskampen mot Østerrike sa Klaveness ble karanteneproblematikken rundt utenlandsproffene et tema.
– Hvis reglene i de landene tillater spill, så kan ikke det få noen konsekvenser for disse spillerne. Det er ikke sikkert rent arbeidsrettslig heller, at de kan nekte å spille overfor sin egen arbeidsgiver fordi de ønsker å følge et annet regelverk enn det som gjelder i landet, sier hun.
Haaland og lagkameratene havnet i karantene etter at å ha hatt nærkontakt med koronasmittede Omar Elabdellaoui. Både Dortmund og Hertha fastslår at det er aktuelt å bruke spillerne i helgen.
– Tysk lov gjelder på tysk jord, fastslår Dortmund, ifølge nyhetsbyrået AFP.
– Når Rune har levert to negative tester, er han tilbake med resten av gruppen, uttaler Hertha Berlin.

– Brudd på karantenen

Kommunelegen i Oslo, Tore W. Steen, ga spillerne tillatelse til å reise hjem til Tyskland med henvisning til å være i karantene i ti dager. Tidligere mandag var kommunelegen klar på at spill til helgen ville være brudd på karantenereglene, da han ble kontaktet av Dagbladet.
– Eventuell spilling i karantenetida vil vi fra norsk side oppfatte som brudd på karantenen og ikke-overholdelse av forutsetningene som ble gitt for utreise, sa Steen.
Haaland og hans Borussia Dortmund møter Hertha Berlin og Jarstein lørdag. Samtidig kan Alexander Sørloth få muligheten til å spille for RB Leipzig mot Eintracht Frankfurt.
Ifølge AFP har RB Leipzig argumentert med det samme som Dortmund og Hertha når det gjelder Sørloth.
(©NTB)
Fotball
Lionel Messi vant Gullballen for sjuende gang
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
3 TIMER SIDEN