Da Wiggen mandag tok fatt på sin andre periode i den danske storklubben, glemte rett og slett Ståle Solbakken å introdusere sin nye assistent for spillerne.
– Jeg glemte å introdusere ham, for da han møtte opp, var det akkurat som i gamle dager. Vi hadde et lite møte, hvor jeg glemte å introdusere ham. Men så var det noen spillere som sa hvorfor i fanden jeg ikke hadde ønsker Bård velkommen enda. Det sier jo litt, humrer Solbakken til danske Tipsbladet.
Wiggen jobbet sist med Solbakkens i tyske FC Köln i 2011-12-sesongen.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
5 TIMER SIDEN
– Vi har holdt kontakten. Bård har hatt en svært turbulent reise, så jeg tror han er veldig glad for å være tilbake. Året i Köln var nok det tøffeste i begges trenerkarrierer. Bård sa allerede i starten et halvt år før vi fikk sparken – at uansett hvordan det gikk, så ville han aldri ta en sesong til. Det nektet han.
Siden den gang har Wiggen vært innom Molde, Rosenborg og Viking.
56-åringen forlot Stavanger-klubben i november etter å ha vært utsatt for massiv kritikk. Det ble en spesiell avskjed, hvor Stavanger Aftenblad hevder han hadde sagt opp, mens Wiggen selv uttalte til Eurosport.no at han fortsatt var i klubben.
– Det er ingenting nytt å melde. Jeg kan bekrefte at jeg fortsatt er sportssjef i Viking, sa Wiggen til Eurosport.no torsdag 16. november.
Dagen etter kom bekreftelsen fra Viking om at Wiggen var ferdig i klubben.
– Jeg tror han er glad for å være tilbake under litt mer rolige forhold, sier Solbakken om sin kollega.
– Det er deilig å være tilbake. Det har vært en del opp- og nedturer siden sist jeg var her. Jeg håper jeg har blitt klokere med årene, sier Wiggen selv.
Wiggen var også Solbakken-assistent i FCK fra 2008 til 2011, en periode hvor klubben hadde stor suksess både i hjemlig serie og Champions League. Solbakken mener det ikke ligger noen automatikk i å kopiere bragdene fra den tiden.
– Sånn fungerer det jo ikke. Det første året kjemper vi beinhardt, mens 2010-11-sesongen var helt fantastisk. Det er nok året «alle» husker, avslutter FCK-sjefen.
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
5 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
5 TIMER SIDEN