• Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
FARO/OSLO (Eurosport.no):
Fredag kunne Gjermund Åsen endelig ikle seg Rosenborg-drakten igjen. Sju og et halvt år siden siden sist.
Eliteserien
Lar seg ikke skremme av Glimt: – Vi er bedre enn andrelaget til Roma vi også
42 MINUTTER SIDEN
Midtbanespilleren er glad for å være igang i Rosenborg igjen og letter litt på sløret om hvorfor han forlot klubben i 2012.
– Sist gang da jeg dro fra Rosenborg, var det fordi trenerne ville prøve meg som venstreback. Det drepte litt av den indre motivasjonen min. Jeg gjorde et ærlig forsøk, men jeg kjente at det ikke gikk, sier Åsen til Eurosport.no.
Se video. Saken fortsetter under videoen:

– Hadde ferdigheter som kunne blitt brukt andre plasser

Etter et møte med daværende trener Jan Jönsson og Erik Hoftun, ble det bestemt at veien videre gikk til Ranheim. En beslutning trioen var enige om. Åsen er takknemlig for at løsningen ble slik i ettertid. For han prøvde å tilpasse seg en backposisjon.
– Jeg gjorde et dønn ærlig forsøk på trening, men jeg kjente at det ikke var min posisjon. Jeg hadde ferdigheter som kunne blitt brukt andre plasser. Da hadde vi en samtale om veien videre. Da var jeg ærlig med dem og de var ærlige med meg. Det løste seg slik at jeg gikk til Ranheim.
  • Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Istedenfor å omskolere seg til back, har Åsen gjennom spill i Ranheim og Tromsø utviklet seg til å bli en av Eliteseriens beste midtbanespillere. Trønderen trivdes under Simo Valakari i Tromsø og ble 2018 Eliteseriens assistkonge.
– I Tromsø har jeg spilt nummer åtte. Det har vært litt sånn at du går der det er rom eller finner rommene, slik at du er spillbar hele tiden. Enten om det er bredt eller sentralt. Det er slik jeg liker det.
Se video. Saken fortsetter under videoen:

Helland køddet med Åsen

Men selv om han er ferdig som back, drev kompis Pål André Helland å køddet med ham da han hadde signert for RBK.
– Pål drev å køddet med at jeg kunne ta et skift på back, men ut i fra det jeg vet, har Pål hatt sine skift på back. Han kan ta seg et skift han. Jeg ble konfrontert med det første dagen i Rosenborg, at backrollen muligens ble ledig i fremtiden. Men veien til NTNU og studier, er kort hvis jeg må ned i den posisjonen, sier Åsen, og smiler.
Han sender også et lite stikk til Helland.
– Du kan spørre Pål selv om hvordan han følte det var på back. Hvis jeg ikke husker helt feil, spilte han venstreback for Ranheim i første runde av cupen i 2010. Da fikk han vel en stolpe på børsen. Han har vel ikke noen gode opplevelser fra backen han heller, sier Åsen, og smiler.
  • Se Rosenborg - AGF Århus mandag klokken 21.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
UEFA Europa Conference League
Mourinho om Bodø-turen: – Et følelsesmessig arr
EN TIME SIDEN
Fotball
Kan være ute resten av året: – En omfattende skade
EN TIME SIDEN