MARBELLA, OSLO (Eurosport.no):
I sin andre sesong på Valle etter hjemkomsten fra tysk fotball, sørget 24-åringen for at folk virkelig fikk øynene opp for skuddfoten hans. 13 mål – ti i serien og tre i cupen – endte han på.
UEFA Europa Conference League
– Mourinho får sikkert tak i nummeret mitt hvis han vil ringe meg
EN TIME SIDEN
Han forsøker å sette ord på hva som foregår og når han bestemmer rett i forkant av et skudd på denne måten:
– Ofte når jeg ser en åpning, selvfølgelig, men det går også på instinkt at dersom det er mulig, så prøver jeg. Selv de gangene jeg kanskje burde spilt ballen. Jo mer tro jeg får på egen skuddfot, desto mer stoler jeg på at jeg får til ting som er ganske vanskelige. Det har med selvtillit å gjøre. Jo mer selvtillit, desto mer tør jeg, sier Finne til Eurosport.no.
– Hvor kjapt merker du selv at et skudd blir innertier?
– Hvis det er nært mål, er det ikke så mye tid å reagere på før man forhåpentligvis må ut og feire. Man kjenner når man treffer skikkelig. Da skal det være etterfulgt av sus noen tidel senere, i hvert fall innenfor 16-meteren, der jeg nok er aller best.

Større forventninger

Med økningen i antall seriemål til ti fra fire året før, følger det naturligvis med enda større forventninger kommende sesong. Den tidligere Brann-, Köln- og Heidenheim-spilleren legger ikke skjul på at det også gir personlig tilfredsstillelse å vise frem skuddfoten.
– Det var vel noen som i fjor fikk øynene opp for at jeg har fått et bra tilslag etter hvert. Det er noe jeg har øvd på en haug med år, der utstillingsvinduet ikke var like stort eller jeg fikk like mange sjanser til å vise det frem. Det er litt deilig at jeg fikk vist det såpass bra frem i fjor, sier han og legger til:
– Når jeg har vært på trening og føler at jeg mestrer noe er det ingenting som er bedre enn at jeg får det ut i kamp og at folk ser at «her er det noe».
Når han selv blir bedt om å trekke frem ett av målene fra forrige sesong, er det en klar favoritt som stikker seg. Av flere årsaker:
– Borte mot Lillestrøm. Fordi jeg har hatt så mange repetisjoner og øvd på akkurat det der, og det finnes ikke en bedre kamp der du kan score 1-0-målet, og det blir 1-0 til slutt. Det er optimalt egentlig.
(Artikkelen fortsetter under - se målet etter 1:50 i klippet)

Dobbel mot LSK

Akkurat som i hjemmekampen, ble Finne matchvinner. Rett nok ikke fem minutter på overtid og med en feiring som bød på neseblod, men fra halvsirkelen på 16-meteren bøyde han ballen over muren og opp i krysset med et nydelig frispark.
Følelsen han hadde etter å senke naborivalen - av mange supportere sett på som de viktigste kampene i året - sitter fortsatt plantet i ham.
– Ja, jeg har sett de bildene et par ganger etterpå og blir ofte minnet på det, så det er noe jeg aldri kommer til å glemme, akkurat det der.
– Hva skiller slike scoringer mot «hatlag» fra andre mål?
– Viktigheten av kampen spiller selvfølgelig inn på hvor voldsomt man mister det i feiringen etterpå. Det så vi vel også hjemme mot LSK da vi avgjorde. Det er tidspunkt, rivalisering og alle slike ting som betyr noe for hvor hardt det går for seg i feiringen. De bildene fra Lillestrøm-kampen der ... Jeg har ikke vært med på så mye bedre TV-bilder fra lag jeg har spilt på i hvert fall.
Lagene møtes til treningskamp på Lillestrøm fredag. Kampen ser du på Eurosport Player eller Eurosport Norge fra 17:45.
UEFA Europa League
Tredje strake tap for «norske» Ferencváros
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Linkes til storklubb for kjempesum – kan dryppe på norske klubber
2 TIMER SIDEN