Onsdag ettermiddag ble det klart at Kristoffer Ajer skulle stått over U21-landslagets 5–0-seier mot Kosovo på grunn av karantene.
Celtic-spilleren pådro seg nemlig to gule kort og ble utvist i sin forrige G19-landskamp mot Spania 27. mars.
UEFA har opprettet en disiplinærsak og Leif Gunnar Smeruds menn vil etter alle solemerker miste seieren og stå igjen med et 0–3-tap i EM-kvalifiseringskampen. Det gjør veien til EM i Serbia i 2019 plutselig mye lenger.
OBOS-ligaen
Utlikner med brassespark: – Kattemykt
ETT MINUTT SIDEN
– Det er utilgivelig at vi mister en seier på grunn av en administrativ glipp. Det skal ikke skje. Men det har skjedd, så får vi gå videre, sier Smerud til TV 2.
Direktør i sportsavdelingen i NFF Alf Hansen legger seg flat for det han omtaler som «den største tabben han har opplevd i NFF».
– Det er trist for alle som er involvert. Jeg vil ikke gå inn på interne forhold på hvorfor, men det er en rutinesvikt som ikke skulle skjedd. Når vi ikke har klart å fange opp dette her, så er det klart at det er en rutinesak. Vi må se på rutiner, og finne ut hvordan vi kan sikre at dette ikke skjer igjen. Jeg vil ikke gå inn på ansvarsforhold mellom de ulike ansatte i vårt system, sier Hansen.

Rekdal: – Håpløs regel

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal synes det først og fremst er trist for U21-landslaget.
– Det er trist, selvfølgelig. Det har skjedd i klubbfotball tidligere og nå i forbundet. Det skal selvsagt ikke skje, men nå har det det. Sportslig er det jo tragisk for U21-landslaget, men det er ikke noe man får gjort noe mer med nå. Skaden er allerede skjedd, sier Rekdal.
Ifølge TV 2 spurte Ajer landslagsledelsen selv om utvistingen ville spille en rolle for U21-landslaget som han forventet å bli tatt ut på. Rekdal stusser over det, men mener det først og fremst er selve regelen som er problemet.
– Hvis det er blitt tatt opp og ikke grundig nok skjekket er det enda verre. Men jeg mener det er en håpløs regel. At man skal få karantene i en aldersgruppe og måtte sone i en annen. Reglene er nå som de er, men det må man bare forholde seg til, men jeg mener man burde sone på det nivået man får utvisningen, sier Rekdal, som har forståelse for at det kan forekomme slike glipper.
Han mener det blir for tidlig å si noe om hvordan et poengtrekk vil påvirke kvalifiseringen.
– Det er så klart mye å holde styr på. Men nå mister de poengene, jeg kan ikke skjønne noe annet enn det. Så nå får de bare ta det som det kommer. Det er vanskelig å vite hvor avgjørende denne glippen blir før kvalifiseringen er ferdigspilt, sier han.
OBOS-ligaen
Gledesscener i studio: Tvangsklemming og fjerning av plexiglass
10 MINUTTER SIDEN
Fotball
Frustrert etter annullering
EN TIME SIDEN