Kylian Mbappé blir av mange pekt på som det neste tiårets store superstjerne, men Pep Guardiola avventer med å sammenligne 18-åringen med Lionel Messi.
Arsenal-manager Arsène Wenger sa nylig at Mbappé kan bli den neste Pelé. Han har vært langt fra den eneste som har spådd en eventyrlig framtid for Paris Saint-Germains nykommer.
Guardiola ønsker derimot ikke å legge ekstra press på tenåringen. Manchester City-manageren er forsiktig i sine uttalelser når spanjolen blir spurt om å sammenligne Mbappé med Messi, som han var trener for i Barcelona mellom 2008 og 2012.
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
28 MINUTTER SIDEN

Vente

– Ingen kan sitte ved det samme bordet som Messi. Kanskje Mbappé en gang, for han kommer til å bli en fantastisk spiller. Akkurat det er jeg sikker på, men vi får vente og se om han kan tangere det Messi har gjort de siste 10 til 12 årene. Jeg antar Mbappé ikke ville likt det om jeg la mer press på skuldrene hans, sier Guardiola og fortsetter:
– Messi spiller 60-70 kamper hver eneste sesong. Han scorer og har assist i toppkampene, og han er aldri skadet. Han spiller hver tredje dag og holder seg skadefri fordi han tar vare på kroppen sin. La Mbappé ha en fantastisk karriere, så får vi se i framtiden hvordan den ble (sammenlignet med Messi).

En av tidenes dyreste

Mbappé fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong. Da scoret han 26 mål på 44 kamper for Monaco i ulike turneringer. Laget fra fyrstedømmet ble til slutt fransk seriemester.
PSG sikret seg unggutten fra ligarivalen på lån denne sesongen, men har forpliktet seg til å kjøpe ham for 1,7 milliarder kroner neste sommer.
(©NTB)
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
9 TIMER SIDEN