Med 3-1 og plass i kvartfinalen var det en stolt Ronny Deila som møtte opp på pressekonferansen etter den sterke seieren.
– Vi fortjente å vinne, vi hadde flere sjanser enn Toronto. Dette var en fantastisk seier og jeg er veldig stolt av gutta, sa Deila gjennom sitt New York City FC-munnbind.
OBOS-ligaen
Midtstopper signerte for rivalen: – Solid tilvekst
EN TIME SIDEN
Deilas menn kvalifiserte seg til sluttspillet i «MLS is Back-turneringen» med knappest mulig margin, men viste at de har noe å gjøre i sluttspillet allerede tidlig i kampen natt til mandag norsk tid.

Frekk pasning

Allerede før det var spilt fem minutter tok laget ledelsen da svenske Anton Tinnerholm spilte fri Jesus Medina med en frekk stikker. Medina klinte til med venstrefoten og Deila kunne juble for en tidlig ledelse.
Ledelsen sto seg til pause, men det var Deilas lag som styrte kampen og Medina kunne fort bli tomålsscorer etter 34 minutter, men flere mål kom først i 2. omgang.
Ti minutter etter hvilen smalt Valentin Castellanos inn 2-0 og ti minutter før slutt kunne innbytter Maxi Moralez sikre seieren med sin 3-0-scoring etter et flott angrep. Da betydde det lite at Patrick Mullins reduserte til 1-3 på tampen.
Brasilianske Heber kunne lagt på til 4-1 på overtid men chippen alene med keeper traff tverrligger.

Kvartfinale

Seieren gjør at Deila kan glede seg over plass i kvartfinalen, der laget hans skal møte vinneren av åttedelsfinalen mellom Portland Timbers og FC Cincinnati.
– I dag var det en fantastisk lagånd, organisering og disiplin. Gutta ville virkelig vinne og hvis vi har det i bunn hver kamp kan vi kjempe om titler, sa Deila.
Kvartfinalen til New York City FC spilles 1. august. Da håper Deila at målscorer Maxi Moralez begynner å bli klar til å spille flere minutter.
– Han var ikke 100 prosent før kampen og jeg bruker ikke spillere som ikke er 100 prosent klare. Han nærmer seg og er en veldig viktig spiller for oss.
(©NTB)
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
4 TIMER SIDEN
Fotball
Gjennombrudd for nye Nadderud: – Ekstremt viktig milepæl!
5 TIMER SIDEN