De norske U21-gutta viste lekker angrepsfotball

Oppdatert 10/09/2019 klokken 22:35 GMT+2

Norges U21-gutter viste gode tendenser før de kommende nøkkelkampene i EM-kvalifiseringen.

Tobias Christensen

• Følg det norske U21-landslagets ferd til EM med Dplay og Eurosport Player. Skaff tilgang her!
Ungarn U21 - Norge U21 0-3
Det norske U21-landslaget kom seigt ut av startblokkene i privatlandskampen mot Ungarn tirsdag, og slet lenge med å få spillet til å flyte.
En drøy halvtime inn i oppgjøret, uten at noen av lagene hadde produsert noe som helst, grep Norge muligheten på et hjørnespark. Norges kaptein for anledningen, Hugo Vetlesen, sendte ballen perfekt på pannebrasken til Leo Skiri Østigård. På kraftfult vis stanget han ballen fra langt hold i perfekt bue over Ungarn-keeperen til 1-0 for Norge.
– Vi er solide defensivt, men det skulle gjerne hatt litt mer å by på framover. Dødballer er viktig, og der leverte vi i hvert fall en scoring, sier hovedtrenr Leif Gunnar Smerud i pauseintervjuet.
Se høydepunkter fra kampen her! Artikkelen fortsetter under videoen.
Etter hvilen så det imidlertid langt langt lysere ut for de norske unggutta. De offensive spillerne fikk det til å sitte seg mellom, og sjansene kom med hyppigere mellomrom. Snaut ti minutter inn i den andre omgangen doblet Norge ledelsen da Ungarn-keeperen måtte gi retur på et skudd fra Hugo Vetlesen. Klubbkamerat Ola Brynhildsen var førstemann på ballen, og la den enkelt inn til 2-0 for Norge.
Dagens vakreste angrep kom bare tre minutter senere. Bodø/Glimt-juvelen Håkon Evjen satte fart på en norsk kontring og spilte fri Moldes Tobias Christensen ut mot høyre. Han satt opp et fint veggspill med Aron Dønnum inne i motstanderens 16-meter og fikk selv gleden av å sette 3-0.
Etter det tredje målet dabbet intensiteten i kampen noe, men Norge var nærmere 4-0 enn Ungarn var en redusering. Blant annet fikk innbytter Kristian Thorstvedt et par feite muligheter, og kunne tegnet seg på scoringslisten.
I oktober spiller Norges U21-gutter viktige EM-kvalifiseringskamper. Da skal det måles krefter mot Hviterussland og Nederland.