AGF opplyser om Nielsens avskjed på eget nettsted. Serieavslutningen mot Nordsjælland lørdag blir hans siste kamp for Aarhus-laget.
Han hadde opprinnelig kontrakt ut 2023-sesongen.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
3 MINUTTER SIDEN
– AGF har behov for en ny hovedtrener som kan komme inn med samme ild som det jeg gjorde, sier Nielsen.
Han førte klubben til bronseplass i 2020, men deretter har det gått tyngre. AGF hadde i fjor sommer en pinlig exit i kvalifiseringen til conferenceligaen, og i ligaen har de så vidt klart å berge seg fra nedrykk.
– Jeg hadde håpet at jeg kunne avlevere klubben på et bedre sted på tabellen, men slik gikk det ikke. AGF er heldigvis på et godt sted som klubb, og det er mange gode krefter som kan fortsette arbeidet, påpeker Nielsen.

Norsk fortid

Nielsen, som har en fortid i norsk fotball som spiller og trener for blant andre Start, Strømsgodset og Brann, har vært i AGF siden 2017.
– David Nielsen har vært en fantastisk trener for AGF gjennom flere sesonger og skapt flotte resultater for klubben. Men nå er vi ved veis ende etter fem år, og den siste sesongen har på ingen måter vært tilfredsstillende, sier sportssjef Stig Inge Bjørnebye.
Bjørnebye fikk jobben for et drøyt år siden. Ifølge flere danske medier, blant annet Ekstra Bladet, har det vært kjølig stemning mellom de to den siste tiden.
– Energien er brukt opp, og vi trenger nye ideer og en frisk start. Derfor er tiden inne for at våre veier skilles, sier Bjørnebye.
I en tidligere versjon av saken stod det at det var en isfront mellom David Nielsen og den norske sportssjefen Stig Inge Bjørnebye. Det avkrefter partene.
(©NTB)
Sett denne?

Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
3 TIMER SIDEN
Fotball
Nok en cupkamp utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd
6 TIMER SIDEN