Australia, Peru og Frankrike er nasjonene som venter Åge Hareide og Danmark i sommerens VM-sluttspill i Danmark. En tilsynelatende overkommelig gruppe skal en tro DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.
Til danske BT setter han nå et tøft krav til nordmannen. Minst avansement til åttedelsfinale for de danske drengene er godt nok.
– Australia og Peru er spennende og litt ukjente for oss. Frankrike kjenner vi, og de må vi sette press på. Mitt budskap er at skal gå fint å nå en åttedelsfinale. Det har jeg ennå ikke avklart med Hareide, så dette er min personlige ambisjon, sier Bretton-Meyer til BT.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
9 TIMER SIDEN
– Men å spille seg videre fra puljen ser fornuftig ut fra min ydmyke tankegang, fortsetter han.
Målsettingen er neppe Hareide dundrende uenig i. Nordmannen har hatt stor suksess med Danmark etter han tok over og kronet en flott VM-kvalik med playoff-seier mot Irland.
Etter bragden har han fått mye ros. Allerede før VM-plassen var sikret fikk Hareide forlenget kontrakten frem til 2020. Det er direktøren glad for og hyller nordmannen både fotballfaglig og menneske. Spesielt den offensive tankegangen på fotballbanen liker Bretton-Meyer.
– Åge er et veldig nyansert menneske. Han kan være faglig dyp om fotball, historikk og hva de enkelte lag og spillere gjør. Samtidig vil du også høre ham snakke om krepsefiske, kunst, musikk, og krigshistorie. Det opplever jeg som en stor styrke, at han kan reflektere på flere nivåer, sier Bretton-Meyer til BT.
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
11 TIMER SIDEN
UEFA Nations League
Topper Bundesligaen: – Kunne ikke gått så mye bedre
11 TIMER SIDEN