Den nyansatte RBK-treneren ledet det danske landslaget fra 2016 til 2020 med stor suksess. Kun tre av 42 kamper Hareide ledet danskene endte med tap. I de siste 34 kampene med nordmannen som sjef var danskene ubeseiret.
Den jobben har ikke gått ubemerket hen hos danskene, som nå ønsker å hylle sunnmøringen på den danske ambassaden i Oslo torsdag. I mottakelsen vil blant annet framtredende politikere, sportsfolk og skuespillere være til stede.
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
30 MINUTTER SIDEN
Hareide ledet danskene til VM-sluttspillet i 2018, der det ble et bittert tap for Kroatia på straffespark i åttedelsfinalen. Han tok også de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer. Hareides siste kamp som dansk landslagssjef var 1-1-kampen mot Irland 18. november i fjor, en kamp som sikret laget plass i EM-sluttspillet som nå er flyttet til 2021.
I fjor sommer fikk Hareide beskjed av det danske fotballforbundet (DBU) at han skulle erstattes med Kasper Hjulmand etter EM. Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det som kjent uten nordmannen som trener.
Hareide signerte tirsdag med Rosenborg. 66-åringen har signert en avtale som RBK-trener som i første omgang strekker seg ut 2021.
(©NTB)

Hareide ser mot Europa: – Neste år må vi ha en uttalt ambisjon om å vinne serien

Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
3 TIMER SIDEN