• Se Strømsgodset - Bodø/Glimt søndag kl. 17 på discovery+
BODØ (Discovery):
– Det var en fantastisk opplevelse for alle i Glimt og hele byen, selvfølgelig. Jeg må innrømme at det ikke ble så mye søvn. Det var utrolig artig og vi må nyte den opplevelsen. Det var en historisk dag i Bodø i går, sier Glimts sportslige leder, Aasmund Bjørkan, til Discovery.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
EN TIME SIDEN
Det renner inn folk på Aspmyra dagen etter 6-1-bragden mot Roma. Presse, italienske Roma-supportere som vil sikre seg Glimt-effekter og Bodø-folk. Glimt-helten Runar Berg, som tilbragte noen år i Venezia i løpet av sin spillerkarriere, tråkket til og solgte skjerf og snakket italiensk med dem.
Medieavdelingen ble tidligere i dag ringt ned fra masse land med intervjuforespørsel, spesielt på Kjetil Knutsen, Erik Botheim og Ola Solbakken.
De takket nei til de aller fleste.
Saken fortsetter under videoen.

Glimt-stjernene om gamleklubben og festfleiping: – Vi har hatt både opp og nedturer

– Bortimot uvirkelig

Trenerteamet hadde et langt møte, der de analyserte kampen. Treninga ble skjøvet litt senere.
Knutsen la ned festnekt for spillerne i går, men det var nok enkelte i administrasjonen som hadde en sen natt. Ute i gatene og inne på utestedene utover natten var det veldig mange folk som ikke ønsket å gå hjem etter kampen, men ville fortsette festkvelden - selvsagt de fleste av dem med innslag av gule klær - inn i fuktige nattetimer.
Bjørkan tok seg tid til en lang prat med Discovery tross lite søvn.
– Reisen Bodø/Glimt har hatt, har vært bortimot uvirkelig. At vi i en by med 50.000 mennesker, plassert der vi bor langt unna andre store byer, skal ha et lag som konkurrerer på det nivået vi gjør nå, er bare helt fantastisk, sier han.

Hemmeligheten bak

Hyllesten har kommet fra både nært og fjernt etter pulveriseringen av Roma. Stabæk-kaptein Yaw Amankwah var blant dem som rykket ut med applaus i sosiale medier i går.
– Ufattelig å se Glimt overkjøre Roma og Mourinho. Samtidig må vi bare erkjenne at det er helt sykt å se hva som er mulig for en liten norsk klubb når man jobber strategisk med kompetanse over lang tid. Spørsmålet til oss andre blir jo på en måte: Hva faen holder vi på med? skrev veteranen på Twitter.
Så hva er Glimts store hemmelighet?
– Det er ingen andre store hemmeligheter enn knallhard jobbing hver dag, en talentfull spillergruppe og et team rundt dem, med Kjetil Knutsen i spissen, som hjelper dem med å ta steg og få fremgang på flere områder, sier Bjørkan.
Saken fortsetter under videoen.

Se jubelscenene fra Glimt-garderoben

– Knallhardt arbeid

Selv har den sportslige lederen vært med på hele reisen. Han tilbragte hele karrieren som spiller, med unntak av noen år i Vålerenga, i Bodø/Glimt. Deretter gikk han inn i trenerapparatet til klubben, med særlig ansvar for andrelaget.
Etter korte perioder i Alta og Ranheim, kom han tilbake til Glimt. Først som assistent, så trener, og deretter som sportslig leder da Kjetil Knutsen tok over hovedtreneransvaret.
– For oss som har vært i Bodø/Glimt i nesten hele vårt voksne liv, er den utviklinga som klubben har hatt på alle parameter, om det er nye stadionplaner, måten vi jobber med det mentale eller hvordan vi arrangerer kamper, utrolig artig, sier Bjørkan.
– Det har vært en fantastisk artig og lærerik reise for alle som har vært med. Vi må glede oss over at det går så bra, men også skjønne at knallhardt arbeid hver eneste dag er det som er hemmeligheten og det som må til for å få fremgang, gjentar han.

Utstillingsvindu

Ordet «vi» går igjen når Bjørkan forteller om den utrolige reisen. Når han får spørsmål om hva en slik kamp kan ha å si for fremtiden til spillerne, eksempelvis Botheim som vartet opp med fem målpoeng og ble kåret til rundens spiller, er svaret av samme karakter.
– Når laget er på den type arena de er på, er det et veldig godt utstillingsvindu for alle involverte, men samtidig handler det til syvende og sist om laget. Det er laget som er utstillingsvinduet for alle disse spillerne. For alle spillerne handler det om å investere i laget, så kan det blir bra for alle som er involverte, sier Bjørkan.
I vinter får vi se om det blir nye, store Glimt-salg, men først skal nordlendingene jakte sitt andre strake seriegull og nye bragder i Europa.
Søndag gjester de Strømsgodset på Marienlyst. Etter oppgjør mot Molde og Sandefjord, går deretter turen til Stadio Olimpico. Da vil det uten vil være et revansjelystent Roma som tar imot dem.
Sett denne?

Halvdan Sivertsen varsler ny låt i ekstase

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
2 TIMER SIDEN