Viking - Rosenborg 3-1 (1-0)
De regjerende cupmesterne Viking jakter nok et cupeventyr, men i tredje runde ventet vanskelig motstand i Rosenborg på SR-Bank Arena, men de blåkledde gjorde livet vanskelig for gjestene fra Trøndelag.
Kampen startet i et heseblesende tempo i regnværet i Jåttåvågen, og både Veton Berisha og Noah Holm måtte ta telling etter noen harde dueller før det var spilt fem minutter.
Eliteserien
Bernt oppsummerer: «Raser» mot kallenavn, reiseråd og twerking
9 MINUTTER SIDEN
Så satt den for Viking etter halvtimen spilt. Berisha ble spilt fri ute til ventre. Viking-kapteinen slo inn, og der raget Kristoffer Løkberg høyest og stanget siddisene i ledelsen.
To minutter før pause var Rosenborg nære. Edvard Tagseth fikk ballen utenfor 16-meteren og dundret til. Frostingens skudd smalt i tverrliggeren bak Gunnarsson som slapp med skrekken.
Løkbergs scoring sørget for at Viking-publikumet kunne gå fornøyde i kiosken da dommerne blåste av for halv tid.
Men forhåpentlegvis hadde ikke tilskuerne vært for lenge i kiosken i pausen, for bare fire minutter etter sidebyttet smalt det på ny.
Tripic fikk ballen ute til venstre fra Veton Berisha. Kantspilleren kjempet seg forbi Erlend Dahl Reitan og slo hardt inn langs bakken. Innlegget gikk via Even Hovland og til slutt Yann-Erik De Lanley før den fant veien forbi Andre Hansen og i nettmaskene foran et Felt O i ekstase.
Etter timen spilt kom Rosenborg på en sjelden visitt inne i Vikings 16-meter. Carlo Holse fikk ballen bakerst i feltet. Dansken dro seg innover og curlet ballen lekkert i lengste hjørnet.
Kampen vaiet frem og tilbake. Rosenborg forsøtke å ta kontringsmulighetene, men Viking var aggressive i presset, og plaget gjestene hver gang de fikk ballen, men gjestene kom til noen sjanser like vel.

Spikeren i kista

Adam Anderson slo et glitrende innlegg fra høyresiden. Gunnarsson rakk ned og fikk slått ballen ut fra farlig område.
Så var det ubehagelige bilder på SR-Bank Arena. Kristoffer Løkberg gikk i bakken etter en duell, og ble liggende etter å tydelig ha fått seg en smell. Midtbanespilleren kom seg heldigvis på bena igjen, og ble byttet ut tydelig fortumlet.
Etter en periode hvor Rosenborg hadde hatt presset, så skjedde det som måtte skje – Zlatko Tripic dukket opp i motsatt boks.
Kevin Kabran fant De Lanley inne i feltet. Siddisen spilte videre til Fridjonsson. Islendingen fintet skudd, og Reitan kastet seg ned. Da kunne midtbanespilleren trille ballen videre til Zlatko Tripic som stod mutters alene. Lyngdølen plasserte ballen enkelt i lengste hjørnet - og Tripic-sangen runget utover stadion i høstregnet.
Rosenborg klarte ikke å sette inn en sluttspurt, og Viking kunne juble for fjerde runde - og ett skritt unna nok en tur til Ullevaal.
Slik endte 3. runde i cupen:
Grorud - Lillestrøm 2-3 e.eo
KFUM Oslo - Kristiansund 3-1
Alta - Bodø/Glimt 1-2
Bryne - Molde 1-4
HamKam - Raufoss 1-2
Harstad - Brann 0-5
Kongsvinger - Fløy 4-1
Moss - Sandnes Ulf 1-7
Nardo - Arendal 2-2 5-4 ettter straffesparkkonkurranse.
Ranheim - Aalesund 1-1 1-3 etter straffesparkkonkurranse.
Sogndal - Åsane 0-2
Start - Mjøndalen 4-2
Strømsgodset - Stabæk 5-1
Vålerenga - Odd 0-3
Øygarden - Sarpsborg 08 0-5
Viking - Rosenborg 3-1
Eliteserien
Den 12. mann: Dialekt-trøbbel og tribunemat
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Bergs skade mindre alvorlig enn fryktet – mister toppkampen mot Molde
3 TIMER SIDEN