KFUM Oslo – Kristiansund 3-1, Grorud – Lillestrøm 2-3 (pågår, ekstraomganger)
Fire lag «kickstartet» onsdagens cupfest, det er det i alt var 32 lag i aksjon.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaens jumbolag Grorud tok imot et av Eliteseriens overraskelser i cupens tredje runde, nemlig Lillestrøm, mens Christian Michelsen og KBK gjestet Ekebergsletta og KFUM Oslo.
Og det var på vestsiden av Oslo onsdagens første cupbombe smalt.
Discovery kommer tilbake med de andre cupresultatene når de kampene er ferdigspilte.

Drømmescoring

Bilal Nije var en av spillerne som utmerket seg for hjemmelaget, for den tidligere Odd- og VIF-spilleren leverte sakene sine svært bra mot Eliteserie-laget.
Etter at Remi Andre Svindland sendte hjemmelaget i føringen, utliknet først Torgil Gjertsen, før den andre omgangen stort sett skulle dreie seg om Jørgen Isnes gutter. Først satte Alegie Sanyang inn en perlescoring, før nevnte Bilal Nije høynet scoringen til Sanyang med et kremmerhus av et langskudd.
KBK er en av utfordrerne helt i toppen av Eliteserien, men mot KFUM maktet ikke Michelsens mannskap å sette inn det avgjørende støtet. Med tre mål i sekken, ble det en overraskende exit for KBK. For KFUM sin del fortsetter de en svært solid sesong, der de nå både er videre til den fjerde cuprunden, i tillegg til å fortsatt ha grepet om topp seks i OBOS-ligaen.

Siste minutt

På andre siden av Oslo så det lenge ut til at Grorud skulle ta følge med KFUM Oslo og levere en enda større cupbombe på hjemmebane.
LSK fikk derimot en drømmestart på oppgjøret på Oslo øst. Etter i underkant av en halvtime spilt dundret Ifeanyi Mathew inn et kremmerhus fra godt utenfor sekstenmeteren, etter at et hjørnespark fra høyresiden først havnet på et hode inne i feltet, før den la seg perfekt i beina til Lillestrøms midtbanespiller. Et hardt langskudd sendte LSK i føringen – en ledelse som holdt i ganske nøyaktig elleve minutter.
Oscar Aga startet på benken, og det var derfor Henrik Bredeli som trappet opp da dommeren pekte på 11-metersmerket. Kontant fra midtstopperen og 1-1.
Så var det duket for et magisk øyeblikk på Grorud.
18 år gamle Omar Bully Drammeh startet på topp for hjemmelaget, og den tekniske duracellkaninen spilte delvis ball i hatt med «Fugla». Kun fem minutter etter at Bredeli utliknet for Grorud, kom den tidligere Lillestrøm-spilleren fri på venstrekanten, passerte flere gulkledde statister, før han la ballen elegant i motsatt hjørne.

Drømmekvarter av LSK

2-1 stod det helt fram til det gjenstod ett minutt på klokka, for LSK fikk omsider hull på byllen på tampen. Vetle Dragsnes sikret ekstraomganger med en svært viktig LSK-scoring.
Og det som lenge så ut som et cupbombe, ble snudd helt opp ned i løpet av drøye kvarteret.
Ett minutt etter at lagene kom ut fra garderoben etter 105 spilte minutter, dukket Thomas Lehne Olsen opp midt i feltet og dundret inn 3-2-målet i favør bortelaget.
3-2 ble også resultatet etter en dramatisk, intens og underholdene cupkamp på Oslo øst.
Fjerde runde spilles i mars neste år, men kampene trekkes allerede i kveld.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN