Eurosport

Valencia overrasket Barcelona og tok tittelen i klubbens 100-årsjubileum

Valencia overrasket Barcelona og tok tittelen i klubbens 100-årsjubileum

25/05/2019 22:27Oppdatert 25/05/2019 23:55

Barcelona var store favoritter etter å ha vunnet ligaen på en veldig overbevisende måte. Men et Valencia i form, kontret i senk det katalanske laget.

Barcelona - Valencia 1-2

Barcelona har spasert seg til ligatittelen denne sesongen, og hele elleve poeng skilte ned til Átletico Madrid på andreplass. Valencia har på sin side kapret fjerdeplassen, og stod med tre strake seiere mot slutten av sesongen.

Gikk i strupen på Barcelona

Valencia gikk ikke inn i oppgjøret med respekt for Lionel Messi og co, og etter 20 minutter scoret Kevin Gameiro kampens første da han lurte bort Jordi Alba og smalt ballen utagbart forbi Jasper Cillessen.

Kampen vippet frem og tilbake, men nesten 15 minutter senere ble det stille i Barcelona-svingen igjen.

Etter en strålende kontring styrte Rodrigo Moreno inn et knallhardt innlegg inn i buret, og det stod 2-0 til Valencia.

– Det er et helt annet bilde nå enn da sesongen startet, så det er en stor seier for dem, sa Márti Cifuentes, som selv er spanjol og kjenner spansk fotball veldig godt, i Eurosports studio.

Se høydepunktene fra kampen her:

Video - Valencia sjokkerte Barcelona og vant Copa del Rey

02:43

Han mener at Barcelona nå må forvente å få en del reaksjoner.

– De kommer nok til å bli utsatt for mye press, spesielt mot Valverde. De har hatt en tøff slutt på sesongen, ikke på grunn av resultatene, men på grunn av måten de har gjort det på. Jeg sier ikke at de må gjøre noe med treneren, men de må gjøre avgjørelser i stallen, for i dag viser de at uten Súarez mangler de noe, fortalte Cifuentes som også er Sandefjord-trener.

Messi-scoring

Barcelona malte på for å få reduseringen i andre omgang, og Messi kom med et skremmeskudd da han med utsiden fikk dyttet ballen i stolpen ti minutter etter pause, og kanskje var det et tegn på hva som måtte komme.

For Messi fikk ballen i mål med et drøyt kvarter igjen å spille, da han kunne spasere en retur inn i mål. Det var argentinerens sjette mål i en spansk cupfinale.

Mot slutten ble det store sjanser til begge lag, og spillerne tok seg helt ut og lå langstrakte utover gressmatta.

Men det ble 2-1 til Valencia, som kunne løfte pokalen i 100-årsjubileumet til klubben.

Video - Her planter Melgalvis Lillestrøm-flagget på Intility

01:20
0
0