• Se finalen i Copa del Rey mellom Barcelona og Valencia lørdag 20.45 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Lørdag barker Barcelona og Valencia sammen i det som kan resultere i en ny dobbel for Ernesto Valverde og Barcelona. Magnus Ingier er visepresident i Blaugrana.no, som er den norske supporterklubben til Bacelona. Han har stor tro på at katalerne vil ta sin femte tittel på rad i turneringen.
Supercopa de España
Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom
13/01/2021 PÅ 22:45
– Det er en kamp som bør, og må vinnes. Copa del Rey har en stor standing blant spillerne og de lokale supporterne, og det hadde vært kult om de ble historiske, forteller Ingier.
La Liga-sesongen er for lengst over, og Barcelona cruiset inn til et nytt seriemesterskap uten noen store problemer. Hele elleve poeng ble det ned til Atletico Madrid på andreplass. Selv om det kan bli en dobbel også i år, står Champions League-exiten mot Liverpool igjen som en gedigen skuffelse for Barcelona.
Saken fortsetter under videoen.
– Vi har vel gått inn i en kollektiv semidepresjon etter fadesen på Anfield. Hvis Barca vinner cupen på lørdag kan vi kalle det en terningkast fire-sesong, fortsetter Ingier.
Barcelona-trener Ernesto Valverde har høstet mye kritikk for tapene i Champions League, både i fjor mot Roma, og i år mot Liverpool. Visepresidenten er, som mange andre Barcelona-supportere, usikker på om Valverde er rett mann for Barcelona.
– Vi har diskutert dette mye innad og vi hadde et litt ambivalent forhold til ansettelsen i utgangspunktet. Vi er jo bortskjemte, men han har gjort det veldig bra. Han har gjort en god ryddejobb siden han kom til klubben, selv om han har gått på noen store smeller her og der, forteller Ingier.
Selv om Barcelona vant ligaen med god margin er ikke Barca-fansen spesielt fornøyd med måten laget spiller på under Valverde.
– Han er langt unna det spillemessige som vi anser som sjelen i Barcelona. Vi mener han har et spillermateriell som burde gjøre det mulig å spille en mer spillende fotball enn det vi ser nå, sier Ingier.
Det har gått rykter om at Ajax-sjefen, Erik Ten Hag, skal slå følge med sin elev Frenkie De Jong til Camp Nou. Visepresidenten synes nederlenderen virker spennende.
– Han er kun tilfeldigheter unna en Champions League-finale, så at han har den taktiske verktøykassa er det liten tvil om. Han har også en filosofi som passer inn i Barcelona, det eneste er vel at det kan bli noen språklige utfordringer, forteller Ingier.
Saken fortsetter under videoen

Hva med Griezmann?

Tidligere denne uken sa Ivan Rakitic at han ønsket franskmannen Antoine Griezman velkommen med åpne armer til Camp Nou. Magnus Ingier i Blaugrana er usikker på om den lille magikeren er den rette for Barcelona.
– Vi er litt usikre der også, han ble jo rykta inn i fjor men det ble ingenting av. Det var nok mange Barcelona-supportere som synes hele den saken der var litt ufin, sier Ingier til Eurosport.
Visepresidenten er usikker på om Griezmann passer inn i Barcelona, og hvor han eventuelt skal spille.
– Han er jo kanskje topp fem i verden når det gjelder offensiv kraft, men vi er litt usikre på om han kan komplimentere Luis Suarez og Leo Messi. Det hadde blitt spennende å se om han hadde passet inn i det spillemønsteret, hvis de skulle fått maks ut av han burde han kanskje tatt plassen til Suarez, forteller Ingier.

Stas med nordmann til klubben

Caroline Graham Hansen (24) ble tidligere denne uken presentert som Barcelona-spiller. Ingier synes det er kult at en nordmann kommer til Camp Nou.
– Det er veldig, veldig kult. Vi har dekket noe damefotball før, og vi fikk en gyllen mulighet når de møtte LSK i Champions League. Vi har en plan om å lage flere saker på damefotballen fremover, og følge Caroline og resten tett i sesongen som kommer, avslutter Ingier.
  • Se finalen i Copa del Rey mellom Barcelona og Valencia lørdag 20.45 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Supercopa de España
Snudde og vant dramatisk semi – VAR-annulleringer, perler og temperatur
09/01/2020 PÅ 21:12
Supercopa de España
Suarez før troféjakt: – Ingen unnskyldninger
09/01/2020 PÅ 09:59