• Se Copa del Rey-finalen mellom Barcelona og Valencia, søndag 20:45, på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
«Buenos dias, Caroline, donde esta?»
Supercopa de España
Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom
13/01/2021 PÅ 22:45
«Esta bien!»
Og allerede der ble det jo feil for Eurosport, for i stedet for å spørre hvordan det går, spurte vi hvor hun er. Svaret på det er naturligvis Ullevaal stadion, der den ferske Barcelona-proffen gjør seg klar til VM med Norge.
– Jeg kan litt, men må nok lære meg mer språk når jeg kommer dit, sier hun med et smil.
For 24-åringen ble for noen dager siden klar for selveste FC Barcelona, som første nordmann noen gang. Hun har vært i Tyskland siden 2014, men nå venter spill i den velkjente blå og røde drakta for katalanerne.
– Det er veldig kult. Jeg er veldig stolt og glad for å dra dit og spille fotball etter sommeren.
Storklubben har i alle år vært gigantisk på herresiden. Ifølge NRK gir den nye kontrakten henne en grunnlønn på seks millioner kroner fordelt på de to årene. De spilte nylig sin første Champions League-finale, men er en «ung» klubb i damefotballsammenheng.
Derfor har heller ikke drømmen om nettopp Barcelona vart så lenge.
– Nei, det er har på en måte blitt til underveis. De har satset lenge på damefotball, og nå er de klare for å fortsette å utvikle seg. De har et veldig bra lag nå, og da de spurte om jeg ville spille for dem, var det lett å si ja.
Grunnen til det er ganske enkel.
– Det å lære å spille som Barcelona, bo i Barcelona og ha på seg Barcelona-drakten. Det er en drøm for mange, sier hun til Eurosport.no.
  • Se Copa del Rey-finalen mellom Barcelona og Valencia på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge, søndag 20:45. Sikre deg tilgang her!

Klubben satser

Hun forteller at ambisjonene er å dra dit for å vinne titler. Og så har de jo et mål om å bli best i Europa, og «det er noe jeg har lyst til å være på». Laget satser, og flere spillere skal være på vei inn for å ta opp kampen med Ada Hegerbergs Lyon. Også hun har for øvrig vært linket til klubben.
På landslaget spiller Graham Hansen med trøye nummer 10. I fotballen er det et trøyenummer som forplikter. Kanskje spesielt i Barcelona.
– Jeg har ikke fått noe draktnummer ennå. Jeg tar det med knusende ro. Det er jo litt spesielle regler i Spania på draktnummer. Noen må bli ledige for at jeg skal få et, så det tar jeg når jeg kommer dit.
– Det er ikke sånn at du går og drømmer om 10-eren slik som han andre der ...?
– Nei, jeg føler at hvis man ender opp med 10, så får man et enormt forventningspress, med tanke på at han har 10. Jeg tar det jeg får, sier angriperen og smiler.
Det skal være unødvendig å utdype hvem det hintes til.
Se intervjuet med Graham Hansen her:

Medaljeambisjon i VM

Men først venter VM i Frankrike. Norge åpner med kamp mot Nigeria 8. juni. Laget har allerede vært samlet noen dager i Oslo.
– Det ser bra ut, og vi har hatt noen fine dager her. Det har vært intensivt og mye utenomsportslig, og så får vi noen dager fri nå. Det tror jeg blir godt for alle. Så drar vi til Moss og får fullt fokus på å bare spille fotball. Det gleder jeg meg til, og det vet jeg at resten av gruppa gleder seg til.
I tillegg til Nigeria har Norge vertsnasjonen Frankrike og Sør-Korea i gruppa. På FIFA-rankingen ligger Norge på 12. plass, mens de tre motstanderne henholdsvis er 38, 4 og 14.
– Jeg ser på det som at vi har gode muligheter for å gå videre. Nigeria er vanskelig fordi man ikke har noe forhold til dem, vi spiller sjeldent mot afrikanske lag. Så det kan bli alt, egentlig. Men jeg har veldig stor tro på at vi bør slå dem.
– Og Frankrike er jo veldig tøft, og så er det Sør-Korea som også er et veldig bra lag. Men jeg tror også de kan passe oss godt.
Norges uttalte ambisjon? Medalje.
– Vi har sagt at det er det, men i første omgang må vi forsøke å komme oss videre fra gruppa, og så tar vi det steg for steg derfra.
Supercopa de España
Snudde og vant dramatisk semi – VAR-annulleringer, perler og temperatur
09/01/2020 PÅ 21:12
Supercopa de España
Suarez før troféjakt: – Ingen unnskyldninger
09/01/2020 PÅ 09:59