Barcelona - Alaves 3-1:
I Luis Enrique siste kamp som trener for Barcelona var ute etter å sminke en dårlig sesong med seier og trofé i Copa del Rey.
Anført av Lionel Messi reddet den lille magikeren fiaskosesongen med å vinne finalen mot Alaves. Først scoret argentineren 1-0, før han var med på å sette opp 2-1 og var nest sist på 3-1 etter et strålende forarbeid. Theo Hernández scoret Alaves' mål da han skrudde frisparket i det 33. minuttet rett i krysset.
Supercopa de España
Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom
13/01/2021 PÅ 22:45
Se sammendraget. Saken fortsetter under videoen.

– En spillertype som vi har sett veldig lite av, opp gjennom historien

Etter kampen hyllet La Liga Petter Veland Messi etter triumfen. Han gruer seg til den dagen han ikke kan se Messi på en fotballbane lenger.
– Det er en spillertype som vi har sett veldig lite av, opp gjennom historien. De lærde strides om det er han eller hans landsmann Diego Maradona som er den største og beste gjennom tidene. Uten at man tar hensyn til tidsepoken man spiller i, er det etter mitt syn ingen som helst tvil at den beste fotballspilleren, når det gjelder egenskaper, tempo, fart og teknikk, det er Lionel Messi som er den beste gjennom alle tidene, sa Veland i studio.
Det 29. trofeet i Copa del Rey blir en mager trøst i en sesong Barcelona har måtte se at Real Madrid stikke av med La Liga-tittelen og er i finalen av Champions League.
Finalen var forøvrig den siste kampen på ærverdige Vicente Calderón. Neste sesong skal Atletico Madrid spille hjemmekampene sine på splitter nye Wanda Metropolitano.
Se sitasjonen med Mascherano. Saken fortsetter under videoen.

Blodig smell for Mascherano

Det ble en kort finale for Barcelona-bauta Javier Mascherano. Kampen var ikke mer enn ni minutter gammel da forsvarsspilleren og Marcos Llorente klinket hodene mot hverandre etter en duell ved Alaves sekstenmeteren. Blodet rant fra hodene til begge to, mens Mascherano holdt seg til ankelen i tillegg. På reprisen så det ut som om at Barcelona-spilleren tråkket over i landingen. Etter å ha fått behandling i noen minutter ble Mascherano fraktet av banen på båre. Inn kom Andrè Gomes.
Alaves satte nok en liten støkk i Barcelona-fansen da Deyverson skjøt i stolpen i det 27. minutt. Tre minutter senere var Lionel Messi mer treffsikker. Barcelona spilte fin fotball og tråklet seg gjennom Alaves' midtbane. Neymar la ballen til Messi som plasserte ballen i det lengste hjørnet. En nydelig scoring.
– Det ser så enkelt ut, men det er ikke enkelt. Han har gjort det så mange ganger før. Han bare kjæler ballen i inn hjørnet, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.

Magiske Messi

Tre minutter senere var det tid for kunst. Alaves fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren. Theo Hernández skrudde ballen rett i krysset! En fantastisk scoring av de blåhvite.
– Hva skal han legge inn for når han har den skuddfoten? Pang, sier det. Han feier den inn, sa Eriksen.
Scoringsshowet var ikke over. Barcelona rullet opp nok et angrep ved Lionel Messi. Innbytter Gomes fikk ballen på høyresiden. Inne foran mål fant han Neymar som enkelt satte ballen i mål like før pause.
Alaves raknet fullstendig før hvilen. På overtid satte Paco Alcácer inn 3-1 etter et strålende forarbeid av Messi. Argentineren forserte omtrent hele forsvaret til Alaves på ferden mot målet. Scoringen ble en skikkelig kalddusj for Alaves.
Andre omgang ble en parademarsj for Barcelona som kunne juble for triumf i Copa Del Rey.
Supercopa de España
Snudde og vant dramatisk semi – VAR-annulleringer, perler og temperatur
09/01/2020 PÅ 21:12
Supercopa de España
Suarez før troféjakt: – Ingen unnskyldninger
09/01/2020 PÅ 09:59