• Se Boca Juniors–River Plate på Eurosport Player og Eurosport 1 søndag fra kl. 19.45!
– Aldri! Ikke om du hadde gitt meg 10.000 i odds.
Slik svarer Kim Holmen på spørsmål om han trodde sin tidligere lagkamerat Pratto noen gang skulle nå så langt som han har.
CONMEBOL Libertadores
Slo tilbake og senket byrivalen i Libertadores-finalen
09/12/2018 PÅ 22:28
Pratto har de siste årene fått kamper for det argentinske landslaget, og blant annet spilt med Lionel Messi. Han er en del av storklubben River Plate, som lørdag spiller Copa Libertadores-finale mot erkerival Boca Juniors.

– Han spøkte mye

Disse oppgjørene kalles Superclásico, og har fått merkelappen som «verdens mest intense rivaloppgjør».
– Ingenting tydet på at han skulle komme så langt. Jeg ble ekstremt overrasket da jeg plutselig så at han spilte for Argentina. Det er rett og slett helt sykt, sier den tidligere Lyn-spillleren.
Han har ingen kontakt med River Plate-spilleren i dag, og har heller ikke hatt det siden argentineren var ferdig i Lyn for ni år siden.
Holmen husker Pratto som en hardtarbeidende og real kraftpakke av en spiller som alltid tok raskeste vei mot mål.
– Dessuten var han sosial og spøkte mye, sier han, som også har brose fra EM i turn.
  • Se Boca Juniors–River Plate på Eurosport Player og Eurosport 1 søndag fra kl. 19.45!

Minnes derby i 2009

Der hvor det var helt åpenbart at spillere som Chinedu "Edu" Ogbuke og Mathias Alméida kom til å få store karrierer, var det aldri noe som tydet på at Pratto skulle ende opp med den mest glamorøse fotball-CVen av Holmens tidligere lagkamerater.
– Noen gikk til Premier League, Tyskland og lignende. Men i fotball er det lite som slår det argentinske fotballandslaget.
Spesielt godt minnes han 4-4-kampen mot Vålerenga i 2009. Da startet Holmen og Pratto som spisspar på topp.
– Det var en skrekkelig sesong for oss, og vi var bare glade for å opprettholde statistikken med å være ubeseiret mot Vålerenga, sier han, og fortsetter:
– Jeg og Pratto startet sammen på topp i den kampen. På det ene målet ble jeg spilt igjennom av Gustavinho, før jeg la ballen 45 grader ut til Pratto, som satte ballen i mål.

Tok forskjellige veier

Der hvor hans tidligere spissmakker forbereder seg til sitt livs kamp med Superclásico i selveste Copa Libertadores-finalen etter flere suksessrike år i sør-akerikansk fotball, gikk Holmen videre til Kongsvinger og Ull/Kisa. I 2014 satte han punktum for fotballkarrieren tilbake i Lyn.
– Det sier alt om at små marginer kan avgjøre hvor man havner til slutt. Der var vi sammen, men nå er vi på to veldig forskjellige steder, sier han, og legger til:
– Livet går videre. Men jeg hadde selvsagt aldri takket nei til den karrierestigen han har hatt, sier Kim Holmen, som endte på 71 kamper for laget fra Oslo vest.
  • Se Boca Juniors–River Plate på Eurosport Player og Eurosport 1 søndag fra kl. 19.45!
CONMEBOL Libertadores
Copa Libertadores-finalen skal spilles i spansk storstue
30/11/2018 PÅ 07:43
CONMEBOL Libertadores
Krever Copa Libertadores-tittelen uten kamp
28/11/2018 PÅ 10:13