Det ble et innholdsrikt åttedelsfinaleoppgjør i Gelsenkirchen. Utstrakt bruk av videodømming, to straffer, rødt kort (Nicolás Otamendi) og en perlescoring var blant ingrediensene.
Schalke så lenge ut til å styre mot et godt utgangspunkt, men i det 85. minutt ødela innbytter Sané festen mot gamleklubben. Med et utsøkt frispark dunket han inn 2-2. Tyskeren kom med unnskyldende gester til hjemmefansen.
Fem minutter senere kom Sterling alene med Ralf Fährmann og ordnet Citys 3-2-scoring. Snuoperasjonen kom til tross for at gjestene fra Manchester spilte over 20 minutter med ti mann. Otamendi ble utvist for sitt annet gule kort etter en unødvendig takling.
OBOS-ligaen
Segberg med klar tale før kamp – tok saken i egne hender
12 MINUTTER SIDEN

Hands

I åpningen hadde City fullstendig kontroll på oppgjøret og så ut til å kunne cruise inn til en grei borteseier. Etter 18 minutter hadde Sergio Agüero gitt gjestene enkelt 1-0 på en ball fra David Silva, og ingenting tydet på at Schalke hadde noe å komme med.
Vertene slet med å skape sjanser og så rådville ut, men en stor dose VAR-drama og to straffescoringer snudde alt på hodet. Etter flere minutters ventetid slo dommeren ned på en City-hands. Videobildene viste at Daniel Caligiuris skudd ble blokkert via armen til Otamendi, som også fikk gult kort for epiosden. Det skulle få konsekvenser senere i kampen.
Fra krittmerket var Nabil Bentaleb sikker. Den tidligere Tottenham-floppen sendte Ederson feil vei og trillet inn 1-1.

Ulovlig

Manchester Citys stjernegalleri fikk kjapt nok et slag i ansiktet. Bare fem minutter etter utligningen var det nok en straffe til Schalke. Denne gangen pekte dommeren bestemt på ellevemetersmerket, men brukte VAR-teamet for å kontrollere avgjørelsen. Han fikk forsikringer om at han hadde sett rett: Fernandinho hadde revet Salif Sané ulovlig over ende.
Etter pause kom City offensivt ut. De lyseblå prøvde flere ganger å sette opp Agüero, men manglet det siste lite som måtte til for å straffe Schalke. Etter hvert fikk de tyske vertene mer skikk på forsvarsspillet, og det virket stadig mer realistisk at de kom til å ta en overraskende seier.
Men i sluttminuttene ville Sané og Sterling det annerledes. To mål i sluttminuttene gjør at det skal mye til for at Manchester City ikke blir å se i Champions League-kvartfinalen.
(©NTB)
Eliteserien
Kritisk til gratisbilletter: – Ingenting i toppfotballen å gjøre
16 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kapteinene fnyser av «bølgen»-debatten: – Skal liksom være hipster og kul
EN TIME SIDEN