Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider fredag kveld.
Bildet i saken er henter fra Chelseas Twitter-konto (@ChelseaFC)
Chelsea-manager Antonio Conte ville ikke bekrefte overgangen på en pressekonferanse tidligere fredag, men opplyste at avtalen nærmet seg fullbyrdelse, da han snakket om 24-åringens kvaliteter.
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
40 MINUTTER SIDEN
Noen timer senere kom bekreftelsen.
– Jeg er overveldet. Jeg gleder meg til dette og er veldig spent på å komme i gang. Å bli gitt en ny start i en klubb som Chelsea er utrolig. Jeg ser fram til å fortsette der jeg avsluttet forrige sesong og håper å utvikle meg og score flere mål, sier Barkley.
24-åringen har signert en kontrakt på fem og et halvt år og tar draktnummer åtte.
– Ross er en spiller vi har beundret i lang tid, og vi er sikre på at han vil bli en viktig spiller for Chelsea i tiden fremover. Han innehar enestående tekniske og fysiske kvaliteter, sammen med massevis av god Premier League-erfaring og en sult etter å lykkes på det høyeste nivået. Vi ønsker Ross velkommen til klubben og ser frem til å se ham i aksjon for oss, sa klubbdirektør Marina Granovskaia.

Rabattert pris

Barkleys kontrakt med Everton gikk ut etter denne sesongen, etter at han avslo en ny avtale med Liverpool-klubben.
24-åringen var svært nære en overgang til Chelsea i august-vinduet, men snudde bokstavelig talt i døra før den medisinske testen skulle gjennomføre. Overgangen hadde den gang en potensiell verdi på opp imot 400 millioner kroner, mens Barkley prisen Chelsea nå betaler skal ligge i overkant av «bare» 150 millioner kroner.
Barkley, som har spilt 150 Premier League-kamper for Everton, og scoret 21 mål, har til gode å spille denne sesongen på grunn av en hamstringskade.

Nektet å kommentere Carroll-rykter

– Ikke glem at han har hatt en alvorlig skade. Han har gjennomgått en operasjon. Spilleren har ikke spilt på sju måneder. I tilfelle spilleren signerer for klubben må vi ha tålmodighet. Men vi håper å ha ham tilbake fort, slik at han kan hjelpe oss resten av sesongen, sa Conte på fredagens pressekonferanse.
Conte ville ikke kommentere ryktene om at West Ham-spiss Andy Carroll nærmer seg klubben.
– Rekruttering er ikke min jobb. Klubben prøver å gjøre det beste for laget, for å gjøre laget bedre.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Dansk dynamitt da Brann tok livsviktig poeng i Tromsø
EN TIME SIDEN