Ventetiden er over: Newcastle sikret Premier League-kontrakt

Oppdatert 24/04/2017 klokken 23:14 GMT+2

Newcastle trengte tre poeng for å rykke opp igjen til Premier League. Det ble ingen umulig oppgave.

Opprykk

Fire scoringer mot Preston gjorde at Newcastle og Rafael Benítez kan glede seg enormt til neste sesong. Da venter spill i Premier League.
Det ble klart etter at de tok de tre nødvendige poengene mot Preston, og sikret opprykk med to kamper igjen å spille. Det betyr at både Brighton og Newcastle kan glede seg over å være tilbake i det gjeveste selskap når sesongen sparkes i gang i august.
(saken fortsetter under videoen)
Newcastle kunne neppe ha drømt om en bedre start på kampen. Kun seks minutter var spilt da hjemmelaget fikk en corner. Ayoze Pérez lurte på bakerste stolpe og pirket inn 1-0. Kanskje gjorde det at tankene gikk til den neste sesongen og drømmen om Premier League, for vertene ble fraløpt ved et par anledninger like etter scoringen. Det gjorde at Jordan Hugill lurte seg fri i boksen og styrte et innlegg via hanskene til Rob Elliot. Alt tydet på at det skulle stå 1-1 til pause, men Christian Atsu og Newcastle slo til med ti sekunder igjen å spille av den første omgangen. Et strålende angrep gjorde at ghaneseren kunne sende bredside inn 2-1.

Prestons keepervikar

Rafael Benítez' gutter gjorde det de kunne for å avgjøre kampen og fikk hjelpen de trengte. Etter at timen var passert, stod Paul Gallagher på streken etter en corner. Preston-spilleren kastet seg på keepervis etter ballen og handset. At han reddet hjalp lite. Preston måtte fullføre kampen med ti spillere og Matt Ritchie gjorde jobben fra straffemerket.
Se den utrolige hendelsen her (saken fortsetter under videoen):
Da gikk det bare en vei for Newcastle. Den veien gikk til Premier League.
Igjen var det en corner til de sorte og hvite. Denne gangen fikk ballen en styring og dunket inn i stolpen. Pérez ble nærmest angrepet av ballen som kom i retur og klarte ikke å unngå å score sitt andre for dagen.
– St. James' Park jubler. Nå kan Newcastle gjøre seg klare for Premier League neste sesong, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem.
Det fikk han helt rett i. Etter ett år på nivå to er de nå tilbake i Premier League.