Populære sporter
All sport
Vis alt

Nå kan Jaap Stam sikre nye stevnemøter med José Mourinho

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 29/05/2017 klokken 14:33 GMT+2

Det som kalles verdens mest verdifulle fotballkamp spilles mandag ettermiddag.

Stam og Mourinho

Foto: Scanpix

Det er ikke småpenger det spilles om når Huddersfield og Reading barker sammen på et fullsatt Wembley Stadium kl. 16.00 mandag ettermiddag.
  • Se opprykksfinalen til Premier League mellom Huddersfield og Readig fra kl. 15.40 på Eurosport Norge og Eurosport Player.
Det anslås at vinneren av opprykksfinalen til Premier League vil ha sikret seg to milliarder norske kroner i inntenkter der og da, selv om de rykker ned igjen allerede første sesong.
– Det er jo syke beløp, noe som gjør disse kampene helt spesielle. Det gjør ikke noe bare med spillerne og laget - hele området vinnerlaget kommer fra vil bli påvirket av et opprykk. Det skaper jo selvsagt en helt unik nerve i kampen, forteller Eurosports ekspert Thomas Myhre, som er på plass sammen med kommentator Asbjørn Myhre på Wembley i ettermiddag.
(saken fortsetter under bildet)
picture

David Wagner er en tidligere Jürgen Klopp-elev som har tatt steget ut av stortrenerens skygge.

Foto: Reuters

Unike trenere

Begge lagene har trenere med en spesiell historie. Huddersfields tyske sjef, David Wagner (45), jobbet under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund. 45-åringen var ment å bli med Klopp til Liverpool da sistnenvte fikk managerjobben der, men plutselig bød det seg en mulighet til å ta sjefsjobben i Huddersfield - og Wagner har ikke sett seg tilbake siden.
Jaap Stam (44) kjenner de fleste til. Den nederlandske stopperkjempen vant blant annet Champions League sammen med Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Henning Berg og de andre Manchester United-spillerne i 1999 - og har hatt en strålende spillerkarriere. Han er så vidt i gang med sin første fulltidsjobb som manager, og ligger allerede godt an til å sikre Reading plass i Premier League.
– Wagner og Stam har egentlig ganske forskjellige filosofier. Det er stort fokus på 3-5-2 og ballbesittelse med Stam, og Reading er ikke veldig underholdende å se på. Wagners Huddersfield mer direkte i sin stil, står lenger opp på banen og er langt mer aktive rundt ballgjenvinning. Wagner har gått litt mot strømmen og henta en del spillere som ikke kjente til Championship fra før, og det har faktisk fungert, sier Thomas Myhre, som selv har vært involvert i playoff med både Birmingham og Sunderland tidlig på 2000-tallet.
(saken fortsetter under videovinduet)
Myhre tror vi får servert en nervekamp i ettermiddag.
– Det er kanskje ikke de største klubbene som spiller denne finalen, og jeg er overrasket at det er nettopp de to som skal kjempe om siste ledige plass i Premier League 2017/2018. Likevel, jeg tror det blir en helt åpen kamp. De har slått hverandre én gang hver denne sesongen, og dette er jo kamper som ofte avjøres med bare ett måls margin.
– Hvis du skal tippe en vinner?
– Vel, jeg tror det går til ekstraomganger og av en eller annen grunn har jeg en følelse av at Huddersfield vinner, avslutter Myhre.
Hvis du vil vite om vår tidligere langslagskeeper er synsk må du følge med på Eurosport Norge og/eller Eurosport Player fra kl. 15.30 mandag ettermiddag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame