Populære sporter
All sport
Vis alt

Trekningen er klar: Dette blir Glimts motstander i Champions League-kvaliken

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 14/06/2022 klokken 14:00 GMT+2

Tirsdag ble det klart hvilket lag Bodø/Glimt møter i den første kvalifiseringsrunden til Champions League.

Bodø/Glimt - Vålerenga

Foto: NTB

  • Se Kristiansund - Bodø/Glimt lørdag kl. 18:00 på Eurosport Norge og discovery+
Bodø/Glimt møter KÍ Klaksvík fra Færøyene i den første kvalifiseringsrunden til Champions League.
Det ble klart under tirsdagens trekning i Nyon, Sveits.
Glimt starter hjemme 5. eller 6. juli, mens returoppgjøret på Færøyene går uken etter, 12. eller 13. juli.
– Dette er det desidert beste laget på Færøyene. De trener mye, og det kommer til å bli artig. Så får vi se litt mer hvordan de ligger an når vi nærmer oss den første kampen, sier hovedtrener Kjetil Knutsen til Glimts YouTube-kanal.
Se intervjuet fra Bodø/Glimt her. Saken fortsetter under.
Kjetil Knutsen må derimot stå over begge kampene mot KÍ Klaksvík etter suspensjonen han fikk av UEFA i etterkant av de famøse tumultene med Romas keepertrener Nuno Santos på Aspmyra.
I fjor tapte Glimt den første kvalik-kampen til Champions League over to kamper mot det polske laget Legia Warsawa. Glimt gikk dermed inn i den andre kvalik-runden til Conference League. Det samme gjelder i år.
Med avansement i den første kvalifiseringsrunden og tap i den andre, tar Glimt steget til den tredje runden i Europa League-kvaliken.
Det er tre kvalifiseringsrunder og en playoff-runde som står i veien for at Glimt skal ta seg til et sensasjonelt Champions League-gruppespill. Rosenborg var det siste norske laget som tok seg til et gruppespill i Champions League, i 2007/2008-sesongen.
Den første kvalifiseringskampene er ekstemt viktige, for at vi kan få mange kamper i Europa. Ønske om å gå til den andre kvalikrunden i Champions League er
Følgende lag skal spille den første kvalifiseringsrunden til Champions League:
Zrinjski Mostar (Bosnia-Hercegovina), Shakhtior Saligorsk (Belarus), Sutjeska Niksic (Montenegro), KI Klaksvik (Færøyene), Lech Poznan (Polen), Hibernians FC (Malta), Tobol Kustanai (Kasakhstan), FK Shkupi (Makedonia), Pyunik Yerevan (Armenia), RFS Riga (Latvia), Dinamo Batumi (Georgia), Tirana (Albania), FC Ballkani (Kosovo), Linfield Belfast (Nord-Irland) og Bodø/Glimt (Norge).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame