Oppdatert 06/07/2022 klokken 20:12 GMT+2

Bodø/Glimt hadde, som ventet, ingen problemer med å spille færøyske KÍ Klaksvík av banen på Aspmyra.

Victor Boniface jubler for hat trick.

• Full OBOS-dag torsdag: Følg åtte (!) kamper i Fotball Direkte: OBOS-ligaen på discovery+ og MAX fra kl. 17:30
Bodø/Glimt - KÍ Klaksvík 3-0
Dermed har de gjengen fra Bodø fått en drømmestart i Champions League-kvalifiseringen. Gjestene fra Færøyene slet med å hamle opp med de helgule nordlendingene, og spesielt spiss Victor Boniface ble et aldri så lite uromoment gjennom alle de drøye 93 spilte minuttene.
Den 21 år gamle nigerianeren var nemlig sist på ballen hele tre ganger, og kunne etter 58 minutter peke tre fingre i været og juble for hat trick etter å ha satt inn den tredje via straffemerket.
De to andre scoringene kom med tjue minutters mellomrom i den første omgangen. Det første ble satt inn etter litt klabb og babb i feltet etter en corner fra Elias Hagen fra venstre, mens nummer to ble pirket inn fra kort hold etter innlegg fra den andre siden – denne gangen fra Ola Solbakken.
Hat tricket er Victor Boniface sitt første i karrieren.
Etter 75 minutter takket Victor Boniface av til stående applaus fra Aspmyra-publikummet. Spissen ble, ikke overraskende, erstattet av Runar Espejord.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked

Vetlesen ut med skade

Det var stort sett spill mot ett mål på kunstgresset i Bodø, for KÍ Klaksvík klarte aldri å produsere de store farlighetene foran målet til Nikitia Haikin.
Men alt var ikke bare fryd og gammen for Bodø/Glimt. Midtveis i den andre omgangen lå venstreback Brice Wembangomo nede i flere minutter etter en smell i ankelen, men maktet å riste det av seg og fortsette kampen. Verre var det for indrelpøper Hugo Vetlesen, som drøye fem minutter før slutt måtte kaste inn håndkleet. Inn kom tidligere RBK-spiller Anders Konradsen.
Både Ola Solbakken og Amahl Pellegrino ble byttet ut til pause, uten at det var noe stor dramatikk bak det. Trolig kun for å hvile de to kantspillerne gjennom et tett kampprogram.
Lørdag tar Bodø/Glimt i mot Sarpsborg 08 i Bodø, før de reiser til Færøyene for å spille returoppgjøret tirsdag kveld.
Vinneren mellom Klaksvík og Glimt over to kamper møter enten walisiske The New Saints eller nordirske Linfield i den andre kvalifiseringsrunden.

Begge hovedtrenere på tribunen

Kampen gikk forøvrig uten noen av lagenes hovedtrenere på benken.
Kjetil Knutsen er ilagt en tre kampers suspensjon av UEFA etter tumultene med Romas keepertrener Nuno Santos tidligere i år, der han allerede har sonet en kamp – mot Roma på Stadio Olimpico. Dermed må Knutsen overvære begge oppgjørene mot Klaksvík fra tribunen.
Også Klaksvík-trener Mikkjal Thomassen måtte sone kampen på Aspmyra, etter å ha blitt utestengt av UEFA etter klaging på dommeren under kampen mot latviske RFS.