MOLDE (eurosport.no):
Molde - Ferencvaros 3-3
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Det var knyttet stor spenning til Moldes møte med ungarske Ferencvaros onsdag kveld. Ikke bare var dette den første av to playoff-kamper for å nå gruppespillet i Champions League, det var også duket for en aldri så liten Norge-retur for de tidligere Eliteserie-heltene Franck Boli og Tokmac Nguen.
For første gang skulle det også brukes VAR på Aker stadion, og nyvinningen skulle virkelig prege overskriftene på Aker stadion. Molde fikk ikke straffe etter en mistenkelig hands etter drøye 75 spilte minutter, før dommeren igjen måtte ha hjelp for å vurdere en straffesituasjon – denne gangen til Ferencvaros. Straffen ble satt i mål av Kharatin, og det endte til slutt 3-3 i en høydramatisk kamp på Aker stadion.

– Regelen er bare helt uforståelig

Den mest omdiskuterte avgjørelsen kom kvarteret før slutt da dommer Carlos Del Cerro Grande trengte flere minutter med VAR-rommet, i tillegg til å kikke på egen skjerm, før han valgte å dømme corner – og ikke straffe etter at ballen traff armen til en fallende Igor Kharatin inne i sekstemeteren.
– Jeg har overhodet ikke peiling på handsregelen. Dommeren sier at han (Igor Kharatin journ.anm) ramler og da er det ikke hands. Det er så mange rariteter, og spør man dommerne så er de såpass ærlige og sier at de ikke vet selv en gang, sa Molde-trener til Viasat etter kampslutt, og sikter til dommernes straffe-nei.
På pressekonferansen etter kampen fortsatte Erling Moe å undre seg over de omdiskuterte straffesituasjonene.
– Det hjelper ikke å spørre noen i dommerteamet om handsregelen. Den regelen er bare helt uforståelig, sa treneren.
På den avgjørende 3-3-scoringen til Ferencvaros pekte dommeren på straffemerket etter nok en diskutabel situasjon. Denne gangen brukte kamplederen kortere tid på å bestemme seg, og avgjørelsen om straffespark ble gjeldende.
– Noen må virkelig forsklare meg hvorfor det er straffe. Det er fra halvannen meter og han holder hånden inntil kroppen og vrir seg vekk. Jeg skjønner det ikke, men vi får bare akeptere det. Vi får to tøffe i trynet, men reiser oss og viser karakter. De skal få slite i returkampen, fastlo Moe på pressekonferansen.

– Tre enkle mål

Det ble to ulike omganger for Moldes del, og med fem scoringer i løpet av de siste 45 minuttene, var det nok å ta tak i den siste halvdelen. Det norske hjemmelaget har nok mest grunn til å være skuffet etter at det i noen minutter så ut til at gjengen fra Rosenes by hadde snudd oppgjøret fra 0-2 til 3-2.
Med 3-3 på tampen, var det blandede følelser blant aktørene fra Molde-leiren etter kampen.
– Vi slipper inn tre enkle mål i dag. I den andre omgangen klarer vi å slippe oss løs og spille vårt spill – nå må vi bare vinne i Ungarn, sa Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til Viasat etter kampen.
Nå venter et meget høyintenst oppgjør i Budapest i slutten av måneden.
– Forhåpentligvis er ett mål i Budapest nok. Jeg tror dette lever helt inn, så vi skal dit for å vinne, konkluderte Erling Moe på pressekonferansen.

Slik stilte lagene

Molde (4-2-3-1): Linde - Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen - Hussain, Aursnes - Hestad, Eikrem, Knudtzon - James
Ferencvaros (4-3-3): Dibusz - Botka, Frimpong, Blazic, Civic - Laidouni, Kharatin, Somalia - Nguen, Boli, Uzuni
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33