Knappe elleve minutter var spilt av oppgjøret mellom Barcelona og ungarske Ferencvaros da norske Tokmac Nguen ble spilt fri. Nordmannen tok med seg ballen inn i banen og fintet bort Barca-stopper Clement Lenglet, før han banket kula i mål via tverrliggeren.
«Tokkis» lag fikk imidlertid ikke sjokkledelsen på Camp Nou. Den norske angriperen var i offside i forkant av målet. Istedenfor sørget scoringer av Lionel Messi. Ansu Fati, Philippe Coutinho, Pedri og Ousmane Dembele for at vertene tok en oppskriftsmessig 5-1-seier.
Champions League
Haaland-show da Dortmund slo Sevilla – har scoret 18 CL-mål på 13 kamper
17/02/2021 PÅ 22:07
Ferencvaros' nordmann ble tatt av etter 72 minutter, men gikk av i visshet om at han hadde imponert kraftig. I tillegg til det annullerte målet var han nær en målgivende (Isael Barbosa traff tverrliggeren), og han skaffet straffe og rødt kort til Gerard Piqué like før han ble tatt av.
– Han har vært den mest imponerende spilleren på Camp Nou-matten, skrev Dermot Corrigan på Twitter etter kampen,

Utlånt til Bærum i 2014

Corrigan er La Liga-korrespondent for det anerkjente sportsnettstedet The Athletic. Han er langt ifra den eneste som er imponert over «Tokkis» oppvisning. Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud var Strømsgodset-trener fra 2016 til 2018. Det var i samme periode som «Tokki» begynte å slå gjennom i moderklubben.
– Det er kjempegøy å se han spasere ut og spille på den arenaen. Det gjelder alle du har vært borti. Det er gøy å se dem lykkes, for du vet litt om hvor de har vært. Det er ikke så lenge siden han var på utlån i Bærum, sier Skullerud om den tidligere eleven.
Angrepsspilleren brukte nemlig litt tid på å slå gjennom i Godset. Etter utlån til Bærum og Mjøndalen begynte han virkelig å prestere. Gode sesonger i 2016, 2017 og 2018 ga ham belønning i form av overgang til Ferencvaros i januar 2019. Der har han virkelig markert seg med scoringer, målgivende pasninger og storspill. Skullerud har ikke sett han spille så mye i Ungarn, men har registrert at tallene er gode.
– Det er ingen tvil om at han har utviklet seg og kommet til et veldig bra sted. Han har truffet på klubbvalget og spiller hver uke, sier Skullerud.
Nguen har fire scoringer og én målgivende på fem kamper i ungarsk toppserie denne sesongen. I tillegg bidro han med tre mål i Champions League-kvalifiseringen.

Trekker frem «Tokkis» spisskompetanse

Eksperten fikk kun med seg førsteomgangen mot Barcelona, men det var nok å nyte fra Nguens side bare der.
– Han hadde noen veldig fine involveringer. Det var synd det var offside på målet, men jeg er ikke overrasket over at han spilte så godt. Han har jo en spesiell spisskompetanse en-mot-en og offensivt med det rykket, sier Skullerud og sikter spesielt til øyeblikket nordmannen parkerte Lenglet før den annullerte scoringen.
– Når det stemmer for Tokmac og han er i humør og timer disse tingene riktig, er han voldsom, legger han til.
Den tidligere Godset-treneren mener spesielt Barcelonas høye forsvarslinje passet «Tokkis» egenskaper godt. Da fikk han utnyttet bakromsferdighetene sine.
På sosiale medier er det tydelig at mange nøt nordmannens oppvisning mot Barca. Breaking the Lines-skaper Zach Lowy betegnet den som «suveren».

– Vil være interessant for større ligaer

Klasseprestasjoner som den på Camp Nou kan fort bety at større klubber tar kontakt. Da Eurosport.no snakket med Nguen i forkant av trekningen til gruppespillet, avslørte han at det hadde vært interesse allerede da.
– Det har vært litt interesse hele veien. Men jeg har sagt at hvis det blir Champions League, så drar jeg ikke noen steder. Det har alle forstått, men man vet aldri. Som utstillingsvindu er Champions League det største du kan vise det frem i, sa nordmannen.
Skullerud tror også flere klubber kan bli interesserte etter å ha fått se hva Nguen er kapabel til på Europas største fotballscene.
– Toppnivået hans er så høyt at hvis det stabiliserer seg, så vil han være interessant for en del større ligaer.
Champions League
Ødegaard bidro til Real-seier i Champions League-debuten
26/11/2020 PÅ 07:53
Champions League
Dortmund tapte - men Haaland fortsatte scoringsshowet
20/10/2020 PÅ 20:55