Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde useedet i tredje kvalikrunde – kan trekke lag fra «røde» land

Carl Henning Biørnstad

Publisert 27/08/2020 klokken 13:32 GMT+2

Molde er useedet i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League, etter at Dinamo Zagreb omsider vant over rumenske Cluj etter straffesparkkonkurranse. Nå kan Molde trekke lag fra «røde» land opp fra hatten.

Molde

Foto: Scanpix

Molde kan trekke sveitsiske Young Boys og kroatiske Dinamo Zagreb i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League. Det skriver Romsdals Budstikke torsdag. Både Kroatia og Sveits er kategorisert som «rødt» av Folkehelseinstituttet (FHI), noe som i teorien betyr at alle reisende må i ti dagers karantene etter reisen.
I tillegg kan Molde møte Røde Stjerne (Serbia), Qarabag (Aserbajdsjan) eller Maccabi Tel Aviv (Israel) i den tredje kvalifiseringsrunden.
Landene fra de sistnevnte klubbene er kategorisert som «ikke vurdert» av FHI, men dette kan endre seg om smitten forverrer seg fram til kamptidspunktet.
Det er Molde og administrerende direktør Ole Erik Stavrum som har ansvaret for å rapportere inn til UEFA om hvilke land som er «røde» eller «gule».
RBnett skriver videre at Molde kan få tillatelse fra NFF til å spille en eventuell hjemmekamp mot et lag fra et rødt land, men dette må søkes til helsemyndighetene. Rosenborg fikk innvilget dette da de møtte islandske Breidablikk forrige uke.
– Siden det nå ser ut som internasjonale kamper kan godkjennes som jobbreiser med strenge retningslinjer, kan vi slippe kravet om karantene hvis vi drar til et rødt land og omvendt. Jeg har et håp om at vi skal finne gode løsninger, sa Stavrum til avisen forrige uke.
picture

Molde videre til tredje kvalifiseringsrunde – se høydepunktene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame